Dmedd Üyeleri Cumhuriyet Bayramı’nı Kutladı

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Naci Koru, “Cumhuriyetin kurulduğu günden beri izlediğimiz barışçı, gerçekçi ve tutarlı dış politika; her şeyden önce bu ülkeye, ruhunun simgelediği derin vizyona dayanmaktadır” dedi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün himayelerinde, Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD) tarafından Ankara Palas Devlet Konukevi'nde bir program düzenlendi.

Programa Dışişleri Bakanı Yardımcısı Naci Koru, DMEDD üyeleri ve eşleri, üst düzey yabancı misyon şefleri, yabancı oyuncu Wilma Elles katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Naci Koru, DMEDD’nin kuruluş amacının Dışişleri camiasında görev başında şehit düşen mensuplarının ailelerine yardım etmek olduğunu ve geceden elde edilecek gelirin bu amaçla kullanılacağını söyledi.

Koru, DMEDD’nin görevini başarıyla yerine getirdiğini söyleyerek, “DMEDD; zaman içinde faaliyet alanını eğitimden sağlığa kadar bir çok sahayı ele alacak şekilde genişletmiş, bu kapsamda tüm şehitlerimizin geride kalanlarına da destek olmaya başlamıştır” ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanlığı’nın görev başında 42 şehit verdiğini ifade eden Koru, “Bu itibarla, bu anlamlı gecenin böylesine hayırlı bir yardım faaliyetiyle birleştirilmesi bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı olmaktadır” diye konuştu.

Türkiye’nin 89 yılda çok önemli başarılara imza attığını söyleyen Koru, “Atatürk, yıkılan bir imparatorluğun küllerinden modern bir devlet yaratmıştır. On yıllar boyu süren savaş ortamından yorgun ve yılgın çıkmış bir milleti, ortak bir ideal ve ülkü etrafında birleştirerek, demokrasiye en uygun yönetim biçimi olan cumhuriyeti kurabilmek, o günün şartlarında başarılması neredeyse imkansız bir misyondu. Ancak Atatürk, Türk halkına duyduğu sonsuz güveni ve yılmaz iradesiyle bunu başarmış ve tarih boyunca her zaman büyük zaferlere imza atmış, Türk milletini bir kez daha dünyaya örnek olabilecek bir yolculuğa hazırlamıştır” dedi.

Türk kadınının bugün toplumun eşit bir parçası olmasını Cumhuriyet döneminde sağlanan haklara borçlu olduklarını hatırlatan Koru, Türkiye’nin laik ve demokratik olmasının temellerinin de kuruluş döneminde atıldığını ifade etti.

Atatürk’ün ’Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözlerinin 89 yıl sonra, bugün için de geçerli olduğunu belirten Koru, "Türk ulusunun barışa duyduğu özlemi adeta abideleştiren şiar olarak arkamızda durmaktadır. Cumhuriyetin kurulduğu günden beri izlediğimiz barışçı, gerçekçi ve tutarlı dış politika; her şeyden önce bu ülkeye, ruhunun simgelediği derin vizyona dayanmaktadır” dedi.

Koru, konuklara Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşinin selamlarını da iletti.

DMEDD Başkanı Canan Koru ise, her yıl Cumhuriyet Bayramı’nın büyük bir coşku ile kutladıklarını söyledi.

Kaynak: İHA