Kurtalan'da Bir İlköğretim Okulunda Üzerine Tahta Levhalar Düşen 6 Yaşındaki Öğrencinin 2 Ayak Parmağı Koptu

Kurtalan ilçesinde bir ilköğretim okulunda üzerine tahta levhalar düşen 6 yaşındaki öğrencinin 2 ayak parmağı koptu.

Kurtalan ilçesi Mehmet Akif ilköğretim Okulu'nda teneffüste koridora çıkan 6 yaşındaki Muhammet Pektaş'ın üzerine Atatürk Köşesi'nin bulunduğu tahta levhalar düştü. Ayağından yaralanan Pektaş, Kurtalan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Batman'da özel bir hastaneye sevk edildi. Hastanede Pektaş'ın sağ ayağının 2 parmağı kesildi.

Oğlunun hayati bir tehlikesinin bulunmadığını belirten baba Ali Pektaş, olayın ihmalden kaynaklı ise sorumlular hakkında şikayetçi olacağını söyledi.

Ders arasında okulun koridorunda oynarken Atatürk Köşesi'nin bulunduğu levhaların oğlumun üzerine düştüğünü anlatan Pektaş, şöyle konuştu:

''Batman'da oğlumun sağ ayağının iki parmağını kestiler. Ayağının dokuları parçalandığı için bacağından doku nakli yapıldı. Düşen levhalar çocuğun bacağına değil de kafasına düşseydi daha farklı sonuçlarla karşı karşıya kalabilirdik. Bu olayda bir ihmal varsa sorumlularının cezalandırılmasını talep edeceğim. Hiç olmazsa başka öğrenciler bu tür ihmallerden dolayı zarar görmesinler.''

Kurtalan Kaymakamı A. Halim Can da tahta levhaların düşmesi sonucu öğrencinin yaralandığını belirterek, olayın takipçisi olacağını söyledi.

Muhabir: Abdurrahman Binay / Nurten Aslan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA