Dursunbey'de Cep Telefonuyla Arayan Kişinin Söylediklerine İnanan ve Bankaya 9 Bin 500 Lira Yatıran Esnafın Zanlıyla Konuşmasını Tesadüfen Duyan Bir Komiser, Parayı Bloke Ettirerek Dolandırıcılığı Son Anda Önledi

Dursunbey'de cep telefonuyla arayan kişinin söylediklerine inanan ve bankaya 9 bin 500 lira yatıran esnafın zanlıyla konuşmasını tesadüfen duyan bir komiser, parayı bloke ettirerek dolandırıcılığı son anda önledi.

Alınan bilgiye göre, ilçede cep telefonuyla aranan esnaf E.Z.T, ''evin internet hattı üzerinden terör örgütüne para transferi yapıldığı, hesaba para yatırması'' gerektiğinin belirtilmesi üzerine bankaya gitti.

Cep telefonu konuşması sırasında telefondan polis telsizi sesi gelmesi nedeniyle söylenenlere inanan E.Z.T, belirtilen kişinin adına bankaya 9 bin 500 lira yatırdı. E.Z.T'nin banka önünde, şüpheliye parayı yatırdığını söylediği konuşmasını duyan Dursunbey Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir komiser, duruma müdahale etti.

Esnafın dolandırıldığını anlayan komiserin yardımıyla yatırılan 9 bin 500 lira karşı taraftan çekilmeden bloke ettirildi.

Dolandırıcılığı Son anda önleyen komisere teşekkür eden E.Z.T, ''Şans eseri komiser konuşmaları duyuyor ve paramı kurtarıyor. Bu yöntemle birçok kişi dolandırılıyormuş. Ben bu konuda herkesi uyarıyorum. Parayı yatırmadan mutlaka polise bildirsinler'' dedi.

Muhabir: Ramazan Atam / Zafer Akpınar

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA