Tiyatro Oyuncusu Torun Tiyatro Severlerle Buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2012-2013 tiyatro sezonunu, ''Tiyatro üzerine bir söyleşi'' programı ile açtı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşiye, tiyatro oyuncusu İnan Ulaş Torun katıldı.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşinin açılışında konuşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Oktay Durukan, büyükşehir belediyesinin yıl içerisinde birçok kültür sanat etkinliğine imza attığını ifade etti.

Konserden söyleşiye, panellerden sergilere kadar çok çeşitli alanlarda etkinlik düzenlendiğini anlatan Durukan, ''Tiyatroya ayrı bir önem veriyoruz. Büyükşehir Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü öğrencilerimiz haziran ayı sonuna kadar istisnasız her cuma günü büyük oyunu, her pazar günü de çocuk oyunu sahnelemeye devam edecek. Ayrıca Türkiye'nin uluslararası nitelikteki ilk ve tek liseler arası tiyatro festivalini Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz. Festivalimizin bu yıl 8'incisini yapacağız. Şu ana kadar 188 okul bu festivale katıldı, yaklaşık 140 bin kişi bu festivali izledi ve 3 bine yakın insan da bu festivalde rol aldı'' dedi.

Konuşmaların ardından TRT'de yayımlanan 'Altı Mantı' dizisinde Kayserili bir ailenin çocuğunu canlandıran Ulaş Torun, katılımcılarla tiyatro üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Kayseri'de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Ulaş, ''Kayseri, Anadolu'nun mükemmel bir şehri. Kayseri'de tiyatroya ilgi duyan öğrenciler oldukça şanslı. Belediye konservatuvarında çok sayıda öğrencinin tiyatro eğitimi aldığını öğrendim. Ayrıca öğrencilerin çalışma yaptığı salonları gezdim. Büyükşehir Belediyesinin öğrencilere sunduğu imkanlar beni çok etkiledi'' diye konuştu.

Muhabir: Esma Aygün

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA