Köprübaşı'nda Okul Kantini Çalışanlarına Hijyen Eğitimi Verildi

Köprübaşı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde, okul kantinlerinde çalışanlara hijyen eğitimi verildi.

Köprübaşı'nda Okul Kantini Çalışanlarına Hijyen Eğitimi Verildi
Okul kantinlerinde çalışanları gıda güvenliği ve hijyeni konularında bilgilendirerek, gıda güvenliği farkındalığı oluşturmayı amaçlayan eğitimi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir verdi. Kantin çalışanlarına, hijyen ve gıda güvenliği eğitim bilgileri yanında, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve Gıda Hijyeni Yönetmeliği hakkında da bilgiler aktarıldı. Resmi kontrol prosedürleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Köprübaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz, "Geleceğimiz, gözbebeğimiz çocuklarımıza hizmet veren okul kantini ve çalışanlarının gıda güvenliği ve gıda hijyeni konusunda eğitimleri yapılarak, hizmet kalitesinin artırılması hedeflendi. Okul kantinleri, hijyen konusunda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkili personelince ve okul müdürlüklerince denetlenecek. En iyi kantine ve çalışanına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce teşekkür belgesi verilerek ödüllendirilecek" dedi.

Kaynak: İHA