Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Okur Açıklaması

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, meslek liselerinin kentteki ara elaman ihtiyacının yüzde 70'ini karşıladığını söyledi.

İl Müdürü Okur, Kırıkkale Kız Meslek Lisesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, 780 öğrencinin eğitim gördüğü okulda mesleki ve teknik eğitim alanında önemli eğitimler verildiğini belirterek, bu tür okulların ülke ekonomisinin gelişimi için önemli olduğunu kaydetti.

Mesleki ve teknik eğitim ağırlıklı okullarının açılmasının ve ilgili bölümlerin artırılması ile bu tür okullara başvuru sayısında büyük bir artış gözlendiğini ifade eden Okur, şöyle konuştu:

''Merkez Kız Teknik Meslek Lisesi'nde de gerçekten güzel çalışan bölümlerimiz var, bunların arasında yemek bölümü, giyim atölyesi, cilt bakım ve güzellik salonun olduğu gibi bölümlerimiz var. Buralarda öğrenciler hem pratik kazanıyorlar, teorik anlamda bilgilerini arttırıyorlar, piyasaya da iş yaparak okulun döner sermayesi anlamında üretim yaptıkları gibi aynı zamanda da bir girdisi oluyor. Yıllardır ihmal edilen bir konu aslında bu. Özellikle mesleki, teknik eğitim. Bundan Sonraki süreçte İl Müdürlüğü olarak bizler bunu destekleyecek, bu tür çalışmalara ağırlık vereceğiz. Piyasada daha çok geçerli olması için, öğrencilerimizin piyasada daha çok söz sahibi olmaları için Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, elimizden gelen desteği vereceğiz. Öğrenci akademik başarıyı hedeflemeyip mesleki, teknik eğitime yönelmişse o okullarda pratiği arttırıcı çalışmalar yapmak gerekiyor. Burada da örnek olduğu gibi teorik eğitimin yanında pratiğe dayalı bir şeyler aldığı zaman mezun olduktan hemen Sonra piyasada istihdam edilebiliyor. Bu yönde de ilimiz iyi durumda. Bunun arttırılması için çalışıyoruz. Kentteki ara elaman ihtiyacının yüzde 70'i mesleki ve teknik liselerden karşılanıyor. Amacımız mutlu bireyler yetiştirip, mutlu bir toplum yaratmak.''

Okul Müdürü Semra Bahadır da, Son sınıf öğrencilerinin aldıkları eğitimle mezun olduktan Sonra daha rahat ve kolay iş bulduklarını belirterek, 2012 yılında 50 bin lira cirolarını önümüzdeki yıllarda 100 bin liraya çıkararak, öğrencilere ve kent ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu bildirdi.

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA