Akaydın, Hemşehri ve Kültür Dernekleri Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 24-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen Antalya 1. Anadolu Kültür Festivali'ne katılan hemşehri ve kültür derneklerin yöneticileriyle bir araya geldi.

Başkan Akaydın yaptığı açıklamada, Antalya'daki hemşehri ve kültür derneklerini, Anadolu Kültür Festivali ile bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirterek, düzenlenen ilk festivalle bunu başardıklarını söyledi.

Anadolu Kültür Festivali'nin düzenlenen kültür ve sanat organizasyonların arasında önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Akaydın, ''Anadolu Kültür Festivali ile beraberliğimizin meyvelerini ileride daha iyi toplayacağız. Antalya göçle büyümüş bir şehirdir. Düzenlediğimiz bu festival farklı kültürlerden gelen insanları bir araya getirme amacı taşıyor. Ama kendi kimliklerini unutturmadan. Bu festivali bu yüzden çok önemsiyorum'' dedi.

Kentteki kültür ve sanat organizasyonu sayısını 3'ten 13'e çıkardıklarını ifade eden Akaydın, ''Düzenlenecek festivallerle birlikteliğin devam etmesini istiyoruz. Hangi siyasi partiden olursa olsun bu festivale her derneğin katılmasını isterim. Bu beraberlik Antalya'nın kimliğinin gelişmesi için çok önemlidir'' diye konuştu.

Akaydın toplantı sonunda festivalin düzenlenmesine destek veren dernek yöneticilerine plaket verdi.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
Kaynak: AA