Marmaris'te Düzenlenecek Buluşmaya, 8 İlden 300 Gazeteci Katılacak

Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmaları'nın 23'üncüsü, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Muğla Valiliği'nin işbirliğiyle Marmaris'te gerçekleştirilecek.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesi ve katılımıyla Marmaris'te 29 Kasım'da düzenlenecek buluşmaya Muğla'nın yanı sıra Antalya, Burdur, Isparta, Manisa, Denizli, Uşak ve Aydın'dan yaklaşık 300 basın mensubu katılacak.

İki gün sürecek etkinliğin açılışını Arınç, Muğla Valisi Fatih Şahin ve BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya yapacak.

Kamu spotu film gösteriminin ardından buluşmanın ''Görsel ve İşitsel Medyada Dijital Çözümler'' başlıklı panel düzenlenecek.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun'un moderatörlüğünde gerçekleşecek panelin konuşmacıları, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Acar Filiz ve Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Adem Gürses olacak.

Ardından Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay, kurum çalışmaları hakkında bilgi verecek. NTV Program Yapımcısı Ahmet Yeşiltepe'nin moderatörlüğünde gerçekleşecek ikinci panelin konusu ise ''Yerel Medyanın Geleceğinde Yeni Medyanın Rolü'' olarak belirlendi.

Bu panelde ise Medya Derneği Genel Sekreteri Deniz Ergüler, Radikal Gazetesi Haber Koordinatörü Yavuz Oğhan ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş konuşacak.

''Dijital Medyanın Yeni Patronları'' başlıklı 3. panelin moderatörlüğünü ise Cumhurbaşkanlığı İnternet Yayını ve Halkla İlişkiler Müdürü Mücahit Küçükyılmaz yapacak.

''Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması''nın ikinci gününde sosyal medya kanalları, twitter hesapları, iPad Yayıncılığı konularında teorik ve pratik sunumlar gerçekleştirilecek. Ayrıca katılımcı basın mensuplarına iPad'ler dağıtılarak uygulamalı dijital yayıncılık eğitimi verilecek.

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA