Kalıcı İşyerleri Değerlendirilecek

Düzce'de 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından inşa edilen ancak atıl durumda bekleyen bin 60 kalıcı iş yerinin değerlendirilmesi için toplantı düzenlendi.

Düzce Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Düzce Valisi Adnan Yılmaz, eldeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi.

''Maddi değeri ile ilimize kalıcı konutlardan sonra yaptırılan en büyük yatırım olan kalıcı iş yerleri çeşitli nedenlerle vatandaşlarımız tarafından kullanılamamış, bir kısmı atıl kalmıştır'' diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

''Kanunla yapılan düzenleme sonucu bin 60 iş yeri hazineye kazandırıldı. Bu işyerleri ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşları tarafından ihtiyacımız olan sektörler ve sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde yeniden kaynak ihtiyacına girmeksizin eldeki mevcudu Düzcemizin emrine vermek durumundayız.''

-DÜ de kalıcı iş yeri talep ediyor-

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise iş yerlerinden üniversite adına talepleri olduğunu vurgulayarak, ''Biz bu iş için bütçe bulmakta zorlanacağız ama sorun değil. Kalıcı Konutlar Pazaryeri mevkisinde bulunan iş yerlerindeki 2 bloğun tadilatını yapıp, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'na tahsis etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Kartal hazineye, belediyeye ve hak sahiplerine ait olan iş yerleriyle ilgili sunum yaptı.

Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan, daha önce çeşitli nedenlerle iptal edilen 24 iş yeri dahil, bin 60 iş yerinin 317'sinin Merkez Fevzi Çakmak Mahallesi'nde, 715 adedinin Kalıcı Konutlar mevkisinde, 18 adedinin Kaynaşlı ilçesinde, 10 adedinin de Gölyaka ilçesinde bulunduğu bildirildi.

Muhabir: Ömer Ürer

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA