Gümüşhane’de Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane Vali Yardımcısı ve Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanı Cahit Karatepe temel hedeflerinin köylerin bütün sorunlarını gidermek olduğunu söyledi.

Gümüşhane’de Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı
Gümüşhane Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme, Çevre, Kültür ve Turizm Birliği meclis toplantısı yapıldı.

Valilik Toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Cahit Karatepe, Birlik Müdürü Bayram Akçay, İl Genel Meclisi üyeleri Naim Ağaç, Muammer Taş, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan ve 72 köy muhtarı katıldı.

Toplantıda yaptığı açılış konuşmasında kısa zaman içerisinde birçok iş yapmanın gayreti içerisinde hep birlikte hareket etmeye çalıştıklarını kaydeden Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Cahit Karatepe, temel hedeflerinin köylerin bütün sorunlarını gidermek olduğunu söyledi.

Köylerde ihtiyaçlara göre bütçeleme, sıralama ve planlamanın ardından gerekenleri yaptıklarını kaydeden Karatepe, “Talepler ve ihtiyaçlar fazla ama kaynaklar sınırlı. Bu sınırlı kaynakları rantabl şekilde kullanarak tüm ihtiyaçların giderilmesi noktasında gayret sarf ediyoruz. Merkez ilçemizin 92 köyü var. Bu köylerimizin hemen hemen hepsinin bir kısım taleplerini karşıladık.” diye konuştu.

Köylere Hizmet Götürme birliklerinin İl Genel Meclisi üyeleri, muhtarlar ve bürokratlardan oluşan bir teşkilat olduğunu kaydeden Karatepe, “Bu idari karar mekanizmasının ortaklaşa çalıştığı kurumlar var. Tamamen iyi niyet ve ihtiyaç odaklı hareket ediyoruz. Elimizden geldiği kadarı ile bütün köylerimize yetişmeye çalışıyor ve bu nedenle de ciddi bir gayret sarf ediyoruz. Hep birlikte eksiklik ve kusurlarımızı da gidermeye çalışacağız.” dedi.

Karatepe’nin konuşmasının ardından birliğin 2012 yılı bütçe çalışma raporu okunarak karara bağlandı. Birlik bünyesinde Çamlıköy, Ardıç, İkisu, Yitirmez ve Akçakale köyü muhtarlarından oluşan plan bütçe komisyonunun belirlenmesinin ardından 3 milyon 500 bin TL’lik 2013 yılı bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda ek bütçe, birlik tüzüğündeki bazı hususların görüşülmesinin ardından birlik bünyesinde 1 adet vidanjör ve 1 adet çöp aracı alınması konusu görüşüldü. KÖYLER İÇİN VİDANJÖR VE ÇÖP ARACI ALINACAK Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Karatepe, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu yıl Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında köylerde istihdam edilen perSonelin çöpleri topladığını, bazı aksaklıklar yaşansa da bu yıl daha profesyonel bir şekilde bu konunun üzerine gideceklerini belirterek alınacak araçla köylerde biriken çöplerin toplanacağını söyledi.

Merkez ilçe köylerinde kanalizasyon oranının yüzde 80’leri geçtiğini dile getiren Karatepe, sistemde meydana gelen arızaların da alınacak vidanjörle birlikte Son bulacağını sözlerine ekledi. Daha Sonra yapılan oylamada birlik meclisi her iki aracın alınmasına da oy birliği ile karar verdi .
Kaynak: İHA