Çocuklar Dinozorlar Zamanına Yolculuk Yapacak

Meysu Outlet Alışveriş Merkezi içerisine kurulan ''Kids Dino Dig Parkı'' ile 6-12 yaş arası çocuklar, dinozorlar çağına yolculuk yapacak.

Alışveriş merkezinin müdürü Gökçen Öztoprak, düzenlediği basın toplantısında, çocukların dinozorları daha yakından tanımalarına yardımcı olmak için dinozor parkı oluşturduklarını söyledi.

Etkinliğin 29 Kasım-23 Aralık tarihleri arasında yapılacağını ifade eden Öztoprak, şunları kaydetti:

''Etkinlikte özel ekipmanlarla yapılacak Unutulmaz bir kazı macerası, dev T-rex iskeleti, belgesel izleme, oyun ve sergi alanları bulunacak. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte çocuklar, dinozorlar zamanı hakkında temel bilgilere sahip olurken, Kids Dino Dig Kazı Ekibi'nin bir üyesi olmanın keyfini yaşayacak, eğlenirken öğrenecekler. Özel kıyafetleri, güvenlik ekipmanları ve kazı araçları ile tam donanımlı hale getirilen minik bilim adamları kendilerini gerçek bir kazı ortamında hissedecekler. Saha çalışmasında bir fosili çıkarmanın ne kadar titiz bir çalışma gerektiğini öğrenirken ekip liderlerinden dinozorlar hakkında temel bilgiler edinecekler.''

Çocukların etkinlik kapsamında, daha önce çıkartılmış dinozor fosilleri T-rex'in iskeletinin replikalarının yer aldığı sergiyi de gezme fırsatı bulacaklarını ifade eden Öztoprak, National Geographic'in sunduğu dinozor belgesellerini ve dinozorlar çağı sunumu ile 250 milyon yıl öncesine bir zaman yolcuğu yapacaklarını vurguladı.

Muhabir: Musa Özyürek

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA