Tbmm Başkanı Cemil Çiçek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi'ne Üye Ülkelerin İş Formuna Katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi'ne üye ülkelerin iş adamları arasında iş forumuna katıldı.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi Bakü'de yapılacak 2012 zirve toplantısında bu örgüte üye ülkelerin iş adamları arasında iş forumu düzenlendi.

Programda konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise iki kıtanın birleşme noktasındaki, büyük toprak ve insan kaynaklarına sahip olan Karadeniz havzasını uluslararası öneme sahip bölge olarak tanımlayarak, “Stratejik ulaştırma ve ticaret yollarıyla enerji koridorları üzerindeki konumuyla, büyük doğal kaynaklara sahip olan Karadeniz bölgesi uluslararası güçlerin ilgisini çekmektedir. Bölge ülkelerinin potansiyeli ve coğrafi yakınlığı işi adamları arasında ilişkilerin güçlenmesine de yardımcı olacaktır” diye konuştu.

Türkiye ve diğer üye ülkelerden katılan şirketlerin organizasyonunu Türkiye genelinde 80 şehirde 172 derneği ile 44 bin işadamını bir araya getiren Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu olan TUSKON yapıyor.

Azerbaycan'da ise bu organizasyonu Azerbaycan Türk Sanayici ve İşadamları Uluslararası Cemiyeti TÜSİAB ve Türkiye Esnaf Konfederasyonu gerçekleştirmekte. Türkiye ve örgüte üye olan diğer ülkelerden 100'e yakın iş adamının katıldığı iş formuna 300'e yakın Azerbaycan şirketi katılıyor .
Kaynak: İHA