Türel’den Keskin’e: Rahat Ol, İzmir’e Aday Olmak Gibi Bir Niyetim Yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in, ‘İzmir büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterilecek’ yönündeki iddialarına cevap vererek, “Bugün itibariyle İzmir’e aday olmak gibi bir niyetim yok.” dedi.

Menderes Türel, yaptığı yazılı açıklama ile Adnan Keskin’in iddialarına cevap verdi. Keskin’in, İzmir’e, büyükşehir belediye başkanı adayı gösterileceğine dair, bilgisi dışında yazılan haberler hakkında açıklama yapan Türel, “Menderes Türel, şerefini kaybettiği yerde arasın” gibi talihsiz bir beyanda bulunduğunu hatırlattı. Türel, “İzmir’e aday gösterileceğim hususundaki haberleri ‘yakıştırma’ olarak nitelemiş ve İzmir gibi önemli bir şehire aday olarak yakıştırılmaktan şeref duyacağımı belirtmiştim. Sözlerimin arkasındayım.” dedi.

Adnan Keskin’in de İzmir’e aday gösterilmekten şeref duyacağını ifade eden Türel, şunları kaydetti: “Aksi bir düşüncesi varsa bunu da doğal olarak açıklayabilir. Ancak, korkunun ecele faydası olmadığı gibi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Adnan Keskin rahat olsun, bugün itibariyle İzmir’e aday olmak gibi bir niyetim de yok. Şahsıma verilmesinden gurur duyduğum AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini layıkıyla yapmanın ötesinde, hiç bir hedefim söz konusu değil.” “Adnan Keskin, yazılanlardan rahatsız olmuş ise bu kendi problemidir.” diyen Menderes Türel, “Ancak, siyasiler seçim kaybettiklerinde şerefini kaybetmiş olsaydı; Adnan Keskin, her halde şerefsiz olurdu. Çünkü ben, siyasi hayatımda bir kez seçim kaybettim. Onu da alnım ak ve şerefimle kaybettim. Adnan Keskin ise birçok kez seçim kaybetti.” ifadelerini kullandı .