HKÜ Ailesi, Merhum Hasan Kalyoncu'yu Andı

İşadamı kimliği dışında, sivil toplum kuruluşları ve siyasi yapılanmada kaynaştırıcılık ve öncülük görevlerini de üstlenen, gelişmenin eğitimden geçtiğine inanan, Erdem Okulları ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin kurulmasında çok büyük emekleri olan merhum Hasan Kalyoncu, vefatının 4. yılında Gaziantep’te düzenlenen törenle anıldı.

HKÜ Ailesi, Merhum Hasan Kalyoncu'yu Andı
Gaziantep’te Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Amfisi’nde düzenlenen ve Hasan Kalyoncu’nun hayatının anlatıldığı kısa film gösterisiyle başlayan törene, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanifi Aslan, Erdem Koleji Kurucu Temsilcisi Osman Küçükdurmaz, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı M. Hanifi Aslan, “Bütün insanlar doğduktan sonra belli bir süre hayatta kalıp ebediyete intikal ederler. Ancak bırakılan eserler ve anıları ölümsüzdür. Rahmetli kurucumuz, bu dünyada birçok değerli eser bırakarak aramızdan ayrılmıştır. Gaziantepli olmadığı halde, tıpkı Gaziantepli iş adamlarının yaptığı gibi, istihdam sağlamak, şehrin ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla yatırımlarda bulunmuştur. Adalet duygusu, girişimcilik, sevgi, topluma öncülük etme ve eğitime verdiği önem gibi ayırt edici vasıflara sahip olan kurucumuza Allahtan rahmet diliyoruz. Çok kıymet verdiği arkadaşlarıyla beraber, 1980’den beri binlerce öğrenciye burs veren, barınma ve diğer imkânları sağlayan Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın da kurucusu olma yanında Gaziantep’e Erdem Okulları ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi gibi iki güzide eğitim kurumunu kazandıran merhum Hasan Kalyoncu’ya hepimiz minnet borçluyuz” dedi.

“Tahsilimi onun kurduğu bu sıcak ve samimi ortamda yapmayı ve ideallerinin gölgesini üzerimde hissederek okumayı büyük bir şans olarak görüyorum” diyen İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi ve Merhum Hasan Kalyoncu’nun torunu Enes Can Demir, “Konuşmama başlarken sevgili dedemi hayırla ve rahmetle anıyorum. Tahsilimi onun kurduğu bu sıcak ve samimi ortamda yapmayı ve ideallerinin gölgesini üzerimde hissederek okumayı büyük bir şans olarak görüyorum. Sizlerin huzurunda ona sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Benim hiçbir zaman dedemle özel zaman geçirmek gibi bir lüksüm olmadı. Mutlaka etrafında birileri olurdu. Her yaştan insanla vakit geçirirdi ve dedemin bu heyecanlı, neşeli muhabbetlerinin tadını alanlar gölgesinden ayrılmak istemezdi. Şimdi ben büyüdükçe hayatı anlamaya çalışıyor ve dedemin yaşarken verdiği bu mücadeleyi daha iyi idrak ediyorum. Dedem gibi ömrünü insanlara adamış, hayırlı insanların yolundaki izleri sürmek eminin biz gençlerin hayatının şekillenmesinde büyük rol oynayacaktır” diye konuştu.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Gençkaya da konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Son derece liderlik vasfına sahip olan merhum için bir üniversite kurmak en büyük hedeflerden biri idi. Bu üniversitenin kurulmasına fikren büyük bir emek harcamıştır. Ne yazık ki üniversitenin kuruluşunu ve bu günleri göremedi. Ancak siz öğrenciler ve bizlerin bu üniversiteyi layık olduğu yere taşımak en asli görevlerimizden biri olmalıdır.”

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Enver Arıcı ise: “Rahmetli Hasan Amca’nın hakka yürüyüşünün 4. yılı münasebetiyle, bize bıraktığı anıları ve sevgiyi paylaşmak üzere hür insanların yetiştirildiği, çağ dışı yasakların olmadığı, kendisinin son hayali olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencisi olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Son olarak kürsüye gelen Erdem Okulları Kurucu Temsilcisi Osman Küçükdurmaz, merhum Hasan Kalyoncuyla yaşadığı birçok anıyı paylaştı. Hasan Kalyoncu’nun önder kişiliğinin ve eğitime verdiği önemin altını çizen Küçükdurmaz, şunları söyledi: “Hasan Kalyoncu eğer bir üniversite kuracaksam bu üniversiteyi Gaziantep’te kuracağım derdi. Şu an içinde bulunduğumuz üniversitenin kurulması için girişimlerini başlattı ve bu ateşi ailesine sirayet ettirdi; şimdi onların da bu esere gönülden sahip çıktıklarını görmek bizleri mutlu ediyor.” Duygusal anlara sahne olan anma töreni, Hasan Kalyoncu’ya ait kronolojik fotoğraf sergisinin gezilmesi ve anı defterinin imzalanmasıyla sona erdi .
Kaynak: İHA