Başbakan’ı Ağırlayan Simavlılar Depremi Gözyaşlarıyla Anıyor

Son üç yılda dört önemli deprem ve 30 bini aşkın artçı sarsıntı geçiren Kütahya'nın Simav ilçesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlarken, depremden sonra yaralarını sarmaya çalışan Simavlılar, yıkıcı depremi anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Başbakan’ı Ağırlayan Simavlılar Depremi Gözyaşlarıyla Anıyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün toplu açılışlar yapacağı Simav’da depremden sonra yaralar bir bir sarılıyor. 19 Mayıs 2011’deki 5,9’luk depremin ardından çok sayıda evin yerle bir olduğu ilçede vatandaşlar deprem gününü unutamıyor. Yıkılan evlerinin ardından bir süre çadırda kalan ve TOKİ’nin geçen yıl inşa ettiği 928 kalıcı konuta kış gelmeden yerleşen depremzedeler devlete teşekkür etti. Depremde Beyce beldesindeki 4 katlı ve 6 daireli binasının tamamen yerle bir olan Ali Altınışık, sıcak bir yuvada kalmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Altınışık, depremin ardından psikolojilerinin bozulduğunu ve zor günler geçirdiğini dile getirdi. 4 ay boyunca çadırda kaldıklarını, daha sonra TOKİ’nin evlerine yerleştiklerini ifade eden Altınışık, “Her şey darmadağın oldu. Torunları ve çocukları dışarıya zor attık. Çadır aradık. Çadırda kaldıktan sonra yeni evimize yerleştik. Devlet bize bu imkanları sağladı. Birçok arkadaşım da zor duruma düştü. Sıcak bir eve devlet sayesinde kavuştuk. Ama gönlümüz hala eski evimizde. Yeni eve geçtikten sonra kendimizi toparladık. Can kaybımızın olmaması bizim için en güzel avantaj” dedi.

Ali Altınışık’ın eşi Zelike Altkıner ise deprem anılarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Altıner, “Kendimizi zorla attık. Allah bize canımızı bağışladı. Evimiz yıkıldı. Çok kötü durumlara düştük. Çadırda kaldıktan sonra devletimizin yaptığı TOKİ evlerine gittik. Evimizden memnunuz. Bizi şu an yeni evimizin taksitleri düşündürüyor. İnşallah öderiz” diye konuştu.

Oğlu Ali Altınışık’ın deprem sırasında sırtında dışarıya çıkardığı 95 yaşındaki Ayşe Altıner, “Ben böyle bir deprem görmedim. Allah bizi korudu. Çadırda kaldık. Zor günler geçirdik. Allah’a şükür evlerimizden memnunuz. Allah devletimize zeval vermesin. Allah korusun” şeklinde konuştu.

Depremin ardından kaldığı ev ağır hasar gören ve daha sonra TOKİ evlerine yerleşen Zehra Boyalı ise, depremin kötü anılarını bahçesindeki çiçekleri sulayarak unutmaya çalıştığını söyledi.

82 yaşındaki yaşlı kadın, depremi hiç unutamayacağını kaydetti.

Depremin herkese ders verdiğini dile getiren Oyalı, devletin kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti .
Kaynak: İHA