ADK Yönetim Kurulu Başkanı Hürrem Bağ Açıklama Yaptı

Atakum Deniz Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hürrem Bağ, ''Adını Büyük Önder Atamızdan ve eşsiz kumsalından alan Atakum ilçemizde geçmişe ve geleceğe ait değerlerimizi korumak için yola çıktık'' dedi.

Bağ, Atakum'daki kulüp merkezinde yaptığı açıklamada, 10 Nisan 2012 tarihinde tüzel kişilik kazandıklarını ve kısa bir süre öncede ilk Genel Kurul toplantısını gerçekleştirerek, kulüp organlarını oluşturduklarını söyledi.

Kulüplerini, çevre bilincini yaygınlaştırmak, denizde, sahilde ve karada çevre kirliliğinin önlenmesi için çalışmalar yapmak amacıyla kurduklarını belirten Bağ, şöyle konuştu:

''Yeni bir bin yılda, dünya kendini sorgularken, coğrafyamız da biraz sancılı giriyor 21. yüzyıla. Global boyutta ekonomik ve toplumsal sorunlar bir yana, doğamız güzelliklerini geri dönüşü olmayan biçimde yitiriyor. Yerine konamaz nicelikler tüketiliyor. Sonuç olarak doğamızı, sahillerimizi, denizlerimizi koruyamadığımız açıkça belli oluyor. Bizde, katılımcılık ve demokrasinin erdemine inanmış sağduyulu insanlar olarak, adını Büyük Önder Atamızdan ve eşsiz kumsalından alan Atakum ilçemizde geçmişe ve geleceğe ait değerlerimizi korumak için yola çıktık.''

Eşsiz Samsun coğrafyasında değerbilirliğin öyküsü olacaklarını ifade eden Bağ, ''Sahillerimizde kirliliğe neden olabilecek ağır ve kirli sanayileşmenin karşısında olarak, bölgede çevre ile barışık gelişimlere katkıda bulunarak, sağlıklı, güvenli ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalar yapacağız'' diye konuştu.

''Tüm varlıkların temeli ve yaşam kaynağı olan doğal çevremizin, sahilimizin, denizimizin korunmasını sağlamak, deniz sevgisi ve deniz kültürünü çocuklarımıza aşılamakla gerçekleşebilecektir'' diyen Bağ, ''Bizler bu bölgenin çocukları, gençleri, yaşlıları olarak burada yaşayacağız. Ve sağlıklı bir çevrede yaşamakta hakkımız. Sahilimizi, denizimizi koruyacağız. Çünkü anılarımız, hayallerimiz, geleceğimiz burada. Biz Türkiye-de, hatta ülke sınırlarımız dışında doğa, deniz ve kum denilince akla Atakum ilçemizin gelmesini istiyoruz. Bu nedenle 'Deniz ve Kum Eşittir Atakum' sloganıyla yola çıktık'' dedi.

-''Amacımız adına yakışır bir Atakum''

Kulüp olarak denizciliğe, su sporlarının özendirilmesine, yaygınlaşmasına ve gelişmesine katkıda bulunurken, amatör denizcilere de her türlü desteği vereceklerini anlatan Bağ, şunları kaydetti:

''Üyelerimizin denizli ilgili bilgi birikimlerini artırmak amacıyla üniversitelerin Su Ürünleri Fakülteleriyle irtibat kurarak, genelde Karadeniz'de özelde Samsun'da deniz istihsalinin sağlıklı ve sürdürülebilir yapılabilmesi için bilimsel çalışmalara katılmak konusunda işbirliği sağlanacaktır. Denizlerimizin korunması için TURMEPA/ Deniz Temiz Derneği, TEMA, GREENPEACE, WWF gibi ulusal ve uluslararası dernek ve kuruluşlar ile temasa geçeceğiz. Denizlerimizden temiz, yenilenebilir enerji elde edilmesi için ulusal ve uluslararası alanda bilimsel çalışmaların takip edilerek bölgemize kazandırılabilmesi için kamuoyu oluşturulması sağlanacaktır. Ayrıca diğer deniz kulüpleri ile de irtibata geçerek her türlü denizcilik ve spor faaliyetlerini geliştirmek için çalışmalar yapacağız.''

Bağ, gerek Türkiye Barolar Birliği gerekse Samsun Barosu Çevre Komisyonları ile irtibata geçilerek, deniz ve çevre hukuku konularında her türlü ortak bilimsel çalışmaya katılacak ve edinilen bilgilerle kamuoyu oluşturulması için toplantılar düzenleyeceklerini de belirtti.

Kulüplerinin kentsel yaşam, doğa ve deniz sevgisinde buluşmanın kesişme noktası olacağını da açıklayan Bağ, ''Kulübümüzün çalışmalarına çevre bilincini davranışlarına sindirmiş tüm yurttaşlarımızı katkı koymaya ve destek olmaya çağırıyoruz'' dedi.

Bağ, yönetim kurulunun, Hasan Ufuk Pınar, Alp Bekçi, Mustafa Selim Tarhan, Salih Bülent Köseoğlu, Erkan Şenel, Abdullah Demiröz'den oluştuğunu da açıkladı

Muhabir - Yayıncı: Mehmet Kumcağız
Kaynak: AA