Yalova'da Öğretmenler Günü Kutlamaları

Yalova'da 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.

Yalova'da Öğretmenler Günü Kutlamaları
İlk tören Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi.

Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman öğretmenler adına Atatürk anıtına çelenk sundu. Kutlama programı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in görüntülü kutlama mesajı izlendi. Programda göreve başlayan öğretmenler adına Muteber Çağlayan, emekliye ayrılan öğretmenler adına ise Niyazi Togay birer konuşma yaptı.

Ardından kürsüye gelen Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, "Dünyanın en kadim ve kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de kalkınmanın ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Öğretmenden, eğitimden mahrum kalan bir millet, henüz millet adını alma istidadını kazanmamıştır. Ona alelade bir kitle denir, millet denemez. Bir kitle millet olabilmek için mutlaka eğitimcilere ve öğretmenlere muhtaçtır. Bir mesleğe atfedilen statü ile o mesleğin maddi getirileri, sosyal imkanları ve çalışma şartları arasında çok yakından bir ilişki vardır. Ancak buna rağmen hiçbir meslek dışarıdan destekle itibar kazanamaz. Toplumun algısını değiştirecek olan yine o mesleğin mensuplarıdır" dedi.

Öğretmen kökenli AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise, ilin eğitim alanınndaki başarısının altında öğretmenlerin fedakarlığının yattığını ifade ederek, "Bugün öğretmenler gününü kutluyoruz. Bugün eğitimcilerimizi anmanın yanı sıra onların sıkıntılarını da gözden geçirme imkanı bulabilmeliyiz. Bu meslek geleceğimizi emanet ettiğimiz bir meslektir. İlk öğretmenlerimiz anne ve babalarımız sonrasında ise okullarımızdaki öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Onlar sayesinde Yalova 81 il arasında öne çıkan bir il olmuştur. Önümüzdeki günlerde Valimiz Esengül Civelek başkanlığında bir eğitim şurası düzenlemek istiyoruz. Hükümet olarak da en büyük payı eğitime ayırarak bu ülkenin geleceğine verdiğimiz önemi bir kez daha ortaya koymuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Esengül Civelek ise, toplumun öğretmenlere çok şey borçlu olduğunun altını çizdi. Konuşmaların ardından emekli olan öğretmenler hizmet şeref belgelerini Civelek'ten alarak uğurlandı. Stajyer öğretmenler ise Türk bayrağına el basarak yemin edip öğretmenlik mesleğine ilk adımı attı .
Kaynak: İHA