Sare Davutoğlu, Hakkari'nin Şemdinli İlçesindeki Çatışmada Şehit Olan Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün'ün Annesi Sıdıka Gün'ü Ziyaret Ederek, Taziyede Bulundu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün'ün annesini evinde ziyaret ederek, taziyede bulundu.

Sare Davutoğlu, bir dizi ziyaret ve açılış için geldiği Konya'da şehit annesi Sıdıka Gün'ü evinde ziyaret etti. Şehit annesine sabırlar dileyen Davutoğlu, ''Allah gönlünüze genişlik versin, cennette kavuştursun. En büyük teselli o değil mi- En büyük makam...'' dedi.

Anne Sıdıka Gün ise acısının dayanılmayacak kadar büyük olduğunu ifade etti.

Oğlunun kendisine ''Ne mutlu anne, gurur duyacaksın, çok şerefli bir mesleğim var'' dediğini aktaran Gün, ''Gerçekten de çok gurur duydum yavrumla. Çok mu düşkündüm bilmiyorum, çok seviyordum. Lise yıllarında 'asker olacağım' derdi, girdi kazandı. 'Anne operasyona gideceğim hakkını helal et, anne alnıma yazıldıysa olur' derdi her zaman. Çok inançlı bir çocuktu. Allah benden daha çok seviyormuş'' diye konuştu.

Sare Davutoğlu'na ziyarette, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan da eşlik etti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalındaki çatışmada Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün bir hafta önce şehit olmuştu.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Yayıncı: Ahmet Kayır
Kaynak: AA