Pırlanta Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği 'ailede Eğitim' Semineri Düzenledi

Manisa'nın Kırkağaç ilçesindeki Pırlanta Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle "Ailede Eğitim" konulu bir seminer düzenledi.

Yasemin Düğün Salonu'ndaki semineri, Gediz Üniversitesi Psikolojik Danışmanı Orhan Keskin verdi. Seminere Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Sönmez, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seminerde konuşan Keskin, gençlere bol bol kitap okumayı öğütlerken ailelere de, "Çocuklarınıza mülk bırakacağınıza, kaliteli eğitim bırakın." dedi.

Ailede eğitim ve çocuğun başarısında ailenin rolünü anlatan Keskin, çocuk eğitiminin 1 ile 2 yaşlarında başladığına dikkat çekerek, her istediği yapılan çocukların bir süre sonra anne ve babasını kullanmaya başladığını söyledi.

21. yüzyılın cahillerinin okuma yazma bilmeyenler değil, öğrenmeyi bilmeyenler olduğunu vurgulayan Orhan Keskin, "Günümüz çocuklarının en büyük problemi, dikkat dağınıklığı ve derslere yoğunlaşamamadır. Aileler, çocuklarına ders konusunda aşırı baskı yapmamalı. Derslerden istenen verimi alabilmeleri için dikkatlerini azaltan etkenleri ortadan kaldırmak gerekir. Bunların başında fazla uyumaları, müzikle ders çalışmaları, cep telefonu, bilgisayar, internet ve duygusal problemler geliyor." dedi.