Mersin’de Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı

İçel’de 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Mersin’de Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı
Öğretmenlere karanfiller dağıtılan kutlamalarda, mesleğe yeni adım atan stajyer öğretmenler de ‘Öğretmenlik Yemin’ etti. İçel’de Öğretmenler Günü kutlamaları sabah Cumhuriyet Meydanı’nda İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Kutlamalara daha sonra Kültür Merkezi’nde devam edildi. Buradaki törene İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, MHP İçel Milletvekili Ali Öz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Bedri Dursun, protokol üyeleri, uluslararası dereceleri bulunan milli sporcular, emekli ve göreve devam eden çok sayıda öğretmen katıldı.

Törende, 2013 Akdeniz Oyunları’nın maskotu ‘Karetta’nın da salonda gezerek, öğretmenlerin gününü kutlaması dikkat çekti.

Kutlamalarda aday öğretmenler adına Üstay Ortaokulu Rehberlik Öğretmeni Güngör Yılmaz ile emekli öğretmenler adına Fatma İnsel birer konuşma yaparken, öğrenciler de öğretmenliğin kutsallığını anlatan şiirler okudular. Konuşmasını şiirlerle süsleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise Atatürk’ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım’ın, 1981’den bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlandığını anımsattı. İnsanlık tarihinin binlerce yıl öncesine dayandığını, eğitimin de insanlık tarihi kadar eski olduğunu söyleyen Gül, geçmişte var olan nice mesleklerin bugün artık sadece isimlerinin dile getirildiğini ifade ederek, “Ama sen öğretmenim, yıllar geçse de eksilmeyecek, değerini koruyacaksın. Çünkü senin hammadden insandır, senin eserin insandır. Teknolojik gelişmeler akıl almaz derecede gelişse de eğitim değerini arttıracaktır” dedi.

Şair İlhan Gencer’in ‘Her Şey İnsanla Güzel’ şiirine atıfta bulunan Gül, öğretmenlere seslenerek, şunları söyledi: “Alemin göz bebeği olan bu güzel insanı sen yetiştireceksin öğretmenim. Bir ressam resmini bitirdiğinde, bir usta eserini tamamladığında, bir çiftçi buğdayı eline aldığında nasıl sevinç duyarsa sen de elinde büyüyen fidanların başarısını gördüğünde sevineceksin. Elinde tuttuğu kalem olacaksın, senden öğrendiğiyle yazacak. Dimağlarındaki bilgi olacaksın, seninle öğrenecek dünyayı, hayatı. Üzüntüsü senin derdin olacak, beraber üzüleceksin. O sana bir anne gözüyle bakacak, sen anne olacaksın, bir baba şefkatini esirgemeyeceksin ondan. Beraber oyun oynadığı bir arkadaşı olacaksın. Okullar sımsıcak eğitim yuvaları olsun. Okuldan içeriye adım attığımızda sevgi dolsun içimiz. Senin sevgi dolu yüreğin ısıtsın çocuklarımızı. Sevgiyle yapılan eğitim kalıcı olur ancak, iz bırakır.” Başta Başöğretmen, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenleri minnet, şükran ve saygıyla andığını vurgulayan Gül, sözlerini tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak bitirdi.

Gül’ün konuşmasının ardından 2012’de emekliye ayrılan öğretmenlere Vali Güzeloğlu tarafından 'Hizmet Şeref Belgeleri' takdim edildi. Avrupa ve Balkan şampiyonalarında madalya alan milli sporcular da emekli öğretmenlere birer demet çiçek ve çeşitli hediyeler verdiler. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında ilk üçe giren öğrencilere ödüllerini de Milletvekili Öz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ertan ve Kıdemli Albay Dursun’un verdiği kutlamalarda, mesleğe yeni katılan stajyer öğretmenler, ‘Öğretmenlik Yemini’ etti. Öğretmenler Günü kutlamaları, Türk Halk Müziği İçel Öğretmenler Korosu’nun konseri ile sona erdi .
Kaynak: İHA