Mardin'de İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Mardin'de İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Vali Turhan Ayvaz, toplantıda yaptığı konuşmada, değişim ve gelişimin, donanım sahibi insanları ön plana çıkardığını belirtti.

Mesleki teknik eğitimin, ağırlıklı olarak ekonominin ve iş piyasalarının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirme görevini üstlendiğini aktaran Ayvaz, mesleki teknik eğitim sisteminin etkili işleyebilmesi için toplumsal ihtiyaçların yanı sıra, istihdama ilişkin verilerden yola çıkılarak planlanması ve iş gücü piyasasına hizmet edecek işleve kavuşturulmasının gerektiğini kaydetti.

Ayvaz, ''Bugün toplumsal kalkınma ve gelişmenin temelinde en büyük güç nitelikli insandır. İnsan, yeteneği ve potansiyeli ile en önemli öğedir. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünyada insan gücü kaynağının tüm yönleriyle geliştirilmesi, toplumsal ve ekonomik başarının sağlanmasında anahtar faktörlerden biri olarak görülmektedir'' dedi.

Toplantıya, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Vali Yardımcısı Selim Palamut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil Homan, kurum amirleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Muhabir: İbrahim Sincar

Yayıncı: Şengül Oymak
Kaynak: AA