Kalkınma Bakanı Yılmaz’dan Üniversiteye Ziyaret

Kilis’te bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 7 Aralık Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Kalkınma Bakanı Yılmaz’dan Üniversiteye Ziyaret
Yerleşke girişinde Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, üniversite üst yönetimi ve öğrenciler tarafından çiçekle karşılanan Bakan Yılmaz, Muharrem Ayı sebebiyle ikram edilen aşureyi öğrencilerle birlikte yiyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Burada çevresini saran öğrencilerle sohbet eden, sorunlarını dinleyen Bakan Yılmaz’a Vali Süleyman Tapsız, Milletvekilleri Dr. Fuat Karakuş ile Ahmet Salih Dal, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut da eşlik etti. Bakan Yılmaz, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin Kilis’in çehresini değiştirdiğini söyledi.

Bakan Yılmaz Üniversite yerleşkesinin kısa zamanda ve hızla büyümesinin olumlu bir gelişme olduğunu ifade ederek, Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç’i kutladı.

Üniversite yerleşkesinde yapımı tamamlanıp hizmete giren yeni binalar, meydan ve çevre düzenlemesi, Rektörlük Konferans Salonu, yer altı galerileri gibi birimlerin gezilmesinden sonra Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet brifing için Rektörlük Makamı’na geçti. Rektörlük şeref defterini imzalayan Bakan Cevdet Yılmaz’a, Rektör Güvenç tarafından 7 Aralık Üniversitesi’nin yıllara göre gelişimi ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı. Üniversitedeki akademik ve idari birimlerin fiziksel gelişimi, gerçekleştirilen ve planlanan projelerin anlatıldığı sunumdan sonra Bakan Yılmaz, üniversiteden ayrıldı .
Kaynak: İHA