Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Şaripov Konya'da

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Konya'ya gelen Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Farruh Homiddinoviç Şaripov, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

Şaripov, ziyarette, Mevlana'nın Tacikistan ile Konya arasında önemli bir bağ olduğunu vurgulayarak, Tacikistan'da her yıl 30 Eylül'de Mevlana'nın doğum gününü kutladıklarını ifade etti.

Tacikistan ile Konya arasında ekonomik ve kültürel işbirliğinin artırılmasını amaçladıklarını dile getiren Şaripov, Kulob şehri ile Konya arasında kardeş şehir ilişkisi kurmak istediklerini vurguladı.

Şaripov, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın da Şeb-i Arus törenlerine katılmak için Konya'ya gelmek istediğini sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Hazreti Mevlana'nın iki ülkenin müşterek değeri olduğunu, onun mesajını dünyaya ulaştırmak için özel bir çaba gösterdiklerini kaydetti.

Şeb-i Arus törenlerini bir dünya sevgi kongresi haline getirmeye gayret gösterdiklerini belirten Akyürek, ''Bu manada Sayın Cumhurbaşkanı'nın Konya'yı ziyaretlerinin ülkeler arasındaki ilişkiyi daha da kuvvetlendirecektir'' dedi

Ziyaretin sonunda karşılıklı hediyeler takdim edildi.

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA