Sabancı'nın mezunları küresel ligde

Türkiye'nin en girişimci üniversitesi seçilen Sabancı, öğrencilerin yolunu açtı. Özellikle nano teknolojideki başarılarıyla ödüller toplayan öğrencilere, dev şirketlerden iş teklifi yağıyor.

Sabancı'nın mezunları küresel ligde
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez açıklanan 'Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi 'nde Sabancı Üniversitesi, birinci sırada yer alarak Türkiye'nin en girişimci ve en yenilikçi üniversitesi oldu. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, 'Araştırmacı ve girişimci bir kültür ülkeleri ileri taşır. Ülkemiz koşullarında yeni yeni gelişmekte olan bu kültür, üniversitemizin kuruluş felsefesinde var. Sabancı Üniversitesi'nin gurur kaynağı mezunlarının başarısıdır ' dedi. Bu başarı Sabancı Üniversitesi'ne kamu ve özel sektör desteği ile 50 milyon liralık aktif araştırma fonundan yararlanma hakkı sağladı.

Ödüllü öğrenciler
Öğretim üyesi başına araştırma fon miktarında 245 bin TL ile ilk sırada yer alan Sabancı Üniversitesi'nde aktif proje sayısı ise 174. 5 bin 367 mezununun yüzde 73'ü iş hayatına geçerken, yüzde 20'si eğitimini lisansüstü düzeyde sürdürüyor. Bu ögrencilerden Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği mezunu İlke Lütfi Kaya, Microsoft Corporation'da Bing'in 'Core Ranking' takımında program yöneticisi olarak çalışıyor. Goldstar Ödülü'ne layık görülen Kaya'nın iki patent başvurusu ve Microsoft Research China ile çalışmaları sonucu Technology Transfer Award ödülü var.

Öğrenciler ve projeleri
Murat Can Çobanoğlu: Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği'nden mezun olan Çobanoğlu, Carnegie Mellon Üniversitesi'nde doktora çalışmalarını sürdürüyor. Çobanoğlu, 'Olağanüstü Akademik Başarı Ödülü 'ne layık görüldü.
Orkun Karabaşoğlu: Mekatronik Mühendisliği lisansüstü mezunu Karabaşoğlu, doktora çalışmalarına Carnegie Mellon Üniversitesi'nde devam ediyor. Karabaşoğlu, elektrikli otomobillerin optimal tasarımı ve kontrolü üzerine çalışıyor.
Dr. Tolga Sütlü: Biyoloji Bilimleri ve Biomühendislik mezunu Sütlü, doktora öğrenimini Karolinska Institute'da tamamladı. Sütlü, İsveç'te yapılan ilk yapay organ nakli ameliyatının ekip üyesi.
Berkem Mehmet: Mekatronik Mühendisliği lisans programından 2010'da mezun olan Mehmet, nanoteknolojide çok önemli olan atomik kuvvet mikroskobu üzerinde çalıştı. Proje kapsamında, nano ölçekteki parçacıkların çok daha hızlı ve iyi taranması için çok değişkenli bir atomik kuvvet mikroskobu tasarladı.