Kırkağaç'ta Halk Eğitim Kurslarına Büyük İlgi

Kırkağaç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursları yoğun ilgi görüyor.

Kırkağaç'ta Halk Eğitim Kurslarına Büyük İlgi
Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Turgut ile birlikte İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursları ziyaret etti. Sırmalı ve Turgut, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selami Üstgelen’den bilgi alarak kursiyerlerle sohbet etti.

Vatandaşların isteği doğrultusunda yeteri sayıda kursiyer olduktan sonra açamayacakları kursun olmadığını ifade eden Kaymakam Sırmalı, “Kursiyerlerimiz açılan kurslarla meslek öğrenerek ekonomik özgürlüklerine kavuşacaklar ve öğrendikleri meslek sayesinde de aile bütçelerine katkı sunacaklar. Ayrıca ürünlerini sergileme ve pazarlama konusunda da yardımcı olma yönünde çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda Yasemin Düğün Salonu altında yapılan el işlerini pazarlayabilecekleri bir yer açmayı planlıyoruz” dedi.

Kurs açılmadan önce, çevrede alan taraması yapıldığını ve talebin belirlendiğini, ona göre karar verilerek ilgi alanına göre kurs açıldığını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Üstgelen, “İlçe ve köylerde 43 kurs açtık ve bu kurslarda 453 Erkek, 376 Kadın olmak üzere toplamda 829 vatandaşımız eğitim görüyor. Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında da Bağlama, İngilizce, Bilgisayar, belde ve köylerimizde de dershaneye gidemeyen öğrencilerimize yönelik kurslarımızda devam etmektedir” diye konuştu.

Bilgisayar, İngilizce, Arı yetiştiriciliği, Zeytin Ağacı Yetiştiriciliği, Giyim, Kalorifer Ateşciliği, Halk Oyunları, El Nakışları, Makine Nakışları, Okuma yazma, İlk Yardım ve Sağlık, Cenaze Hizmetleri, Hızlı Klavye Kullanma, Elma-Mantar-Çilek-Örtü Altı Sebze-Kiraz Yetiştiriciliği, Osmanlıca, Diksiyon Kursu, Emlak Danışmanlığı, Ahşap Boyama, Kırkyama, Ev Mefruşatı, Ebru, İğne Oyası, Tel Kırma, İş ve Sosyal Hayatta İletişim, İş ve İşci Sağlığı, Üniversiteye Hazırlık, Girişimcilik, Çini Boyama, Mis sabun Üretimi, Avcı Eğitimi, Elsanatları kurslarına kayıtların devam ettiğini de sözlerine ekleyen Üstgelen, kurslara katılmak isteyen vatandaşların Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini belirtti.

Kaynak: İHA