Eğitim Bir Sen: Öğretmenler Günü'nü Kutlamayacağız

Eğitim Bir Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamayacaklarını açıkladı.

Sendikalarının 23. başkanlar kurulu toplantısında ele alınan kararlar doğrultusunda, öğretmenlerin çalışma şartları ve özlük haklarına yönelik iyileştirme yapılmadığı müddetçe kutlamalara katılmayacaklarını belirtti.

Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını yitirme aşamasında olduğunu savunan Şenocak, konu hakkında il başkanlığında bir basın açıklaması yaptı. 18. Millî Eğitim Şûrası'nda bazı iyileştirme kararları alınmasına rağmen yeterli olmadığını belirten Şenocak, hükümet eliyle öğretmenlerin yetersiz olduğuna ve çalışmadıklarına dair bir algı oluşturulduğunu kaydetti.

Bu durumu kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Eğitim Bir Sen İl Başkanı, öğretmenlerin mesuliyetlerinin çok ama karar yetkilerinin hiç olmadığını söyledi.

OECD ülkelerinde görev yapan öğretmenlerle kıyaslandığında Türkiye'deki öğretmenlerin maaşlarının çok düşük kaldığını aktaran Şenocak, yine OECD ülkelerine göre 285 bin öğretmen ihtiyacı olduğunu, bunun giderilmesi için şubat ve haziran dönemlerinde en az 100 bin öğretmen alımı yapılması gerektiğini kaydetti.

Öğretmenlerin binbir çileyle eğitim öğretim hizmetlerini aksatmadan sürdürme çabası içinde olduğunu ifade eden Abdurrahim Şenocak, “Bütün eğitim çalışanlarının sorunu çözülmedikçe, hakettikleri maaş verilmedikçe, insan onuruyla bağdaşır çalışma şartlarına sahip olmadıkça eğitim sisteminde sürdürülebilir bir reform gerçekleştirmek hayaldir. Eğitim çalışanlarına beklentileri olan iyileştirmeleri yaparak, bu hayali gerçeğe dönüştürmenin startı verilmelidir. Kutlamayacağımız Öğretmenler Günü'ne iki gün var. Bütün eğitim çalışanlarının gün görmesini sağlayacak adımların acilen atılmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.