Bomba Paniği Yaşanan Uçaktaki Yolcular Didik Didik Arandı

Onur Hava Yolları'nın Antalya-İstanbul seferini yapan uçakta bir şahsın üzerinde bomba olduğunu söylemesi üzerine uçak acil iniş yaptı.

Şahıs özel harekat polisleri tarafından gözaltına alındı, uçak ve yolcular didik didik arandı. Onur Haya Yolları'nın OHY 223 sefer sayılı Airbus 320 tipi yolcu uçağı, Antalya’dan havalanıp Afyon üzerine geldiği sırada İ.Ö isimli yolcu, kabin amirini yanına çağırdı. Kabin amirine elinde bulunan cep telefonu ve buna bağlı olan bir paketi gösteren İ.Ö, “Bakın bu elimde gördüğünüz elektronik bombadır. Bunu patlatmamı istemiyorsanız derhal pilota söyleyin, İstanbul’da Sabiha Gökçen Havaalanı’na insin.” dedi.

Kabin amirinin durumu pilota haber vermesi üzerine kaptan pilot, yolcuya sakin olmasını ve istediğini yapacağını söyledi.

Daha sonra pilot, İstanbul Atatürk Havalimanı kuleyle irtibatını kurdu ve durumu aktardı. Onur Havayollarının uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı’na inerken özel harekat polisleri operasyon için apronda tertibat aldı. Uçağın durmasıyla içeri giren özel harekat polisleri İ.Ö.'yü gözaltına aldı. Şahıs gözaltına alındıktan sonra uçağın etrafı emniyet şeridiyle kapatıldı. Uçaktan önce yolcular indirildi. Bagajların aranması için de uçağa X-ray cihazları getirildi.

Üzerleri didik didik arandıktan sonra yolcular havalimanından çıkış yaptı. İsmail Arzu isimli yolcu, “Elindeki paketi bomba diyerek göstermiş. Ben bomba olduğunu sanmıyorum. Bence akıl hastasıydı.” dedi.

Bir başka yolcu ise “Ben sigara içmeye gidiyorum diyerek çantasını yanımıza bıraktı. Hostesler arkada oturuyordu, şahsı öne aldılar.” diye konuştu.