Prof. Dr. Cihan Aşkın, Uludağ Üniversitesi'nde Keman Resitali Verdi

Günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden olan ve 'Bu toprağın kemancısı' olarak anılan Prof. Dr. Cihat Aşkın, Uludağ Üniversitesi'nde resital verdi.

Uludağ Üniversitesi'nde ikincisi düzenlenen II. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri’ne katılan Prof. Dr. Cihat Aşkın, programın sonunda izleyenleri Anadolu ve Doğu’nun gizemli dünyasında müzik yolculuğuna çıkardı.
Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen resitalde sanatçıya, Oytun Eren piyanosuyla eşlik etti. Cihat Aşkın, resitale başlamadan önce bir konuşma yaparak, Ar-Ge ile inovasyonun sanat için de geçerli ve gerekli olduğunu belirtti.

Aşkın, Üniversite’nin böyle bir etkinlik için sanata yer vermesini çok anlamlı bulduğunu ifade ederek, “Üniversiteler yapacakları Ar-Ge ile biz sanatçıların da önünü açacaklardır” dedi.

Konserlerinde Türk parçalarını çalmayı şiar edinen Cihat Aşkın, gecede 'Sarı Gelin', 'Evlerinin Önü İçel' ve Emre Arıcı’nın kendisi için bestelediği 'Boğaziçi Mehtaplarında' adlı konçertonun yanı sıra Fransız besteci Debussy’nin Doğu’nun gizemli, egzotik dünyasını yansıttığı 'keman ve piyano için sonat'ını, İspanyol sanatçı Sarasate’nin 'Carmen Fantasy Op.25” ve “Çigan Havaları op.20' adlı eserleri seslendirdi.Resitalin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Müfit Parlak, Cihat Aşkın ve Oytun Eren’e teşekkür etti.
Prof. Dr. Müfit Parlak, Cihat Aşkın’ın, tecrübelerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla gerçekleştirdiği “Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) projesinin içinde Uludağ Üniversitesi Konservatuvar öğrencilerinin de yer aldığını bidirdi. Prof. Dr. Parlak, “bu toprağın kemancısının” bu topraklardan sanatçı yetiştirme çabalarını takdire değer bulduğunu söyledi.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Parlak sanatçılara çiçek ve Üniversite’nin anı plaketini takdim etti. UÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri de sanatçıya çiçek verdi.