Dursunbey'de Motosiklet Sürücülerinin Tamamının Ehliyet Sahibi Olması İçin ''Benim De Sürücü Belgem Var'' Projesi Hayata Geçirildi

Dursunbey'de motosiklet sürücülerinin tamamının ehliyet sahibi olması için ''Benim de Sürücü Belgem Var'' projesi hayata geçirildi.

Dursunbey Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce hayata geçirilen ''Benim de Sürücü Belgem Var'' projesi, Dursunbey Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıyla başladı.

Kaymakam Yaşar Aksanyar, toplantıda, önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, çalışmayla asıl amacın ilçedeki bütün motosiklet sürücülerini bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

İlçede motosiklet kullanımının ciddi boyutlarda olduğunu dile getiren Aksanyar, ''Bu tür projeler, kaza oranlarını bir nebze olsun azaltacak. Projeye destek olanlara teşekkür ediyorum'' dedi.

Toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, iş adamları, esnaf ve çok sayıda ehliyetsiz sürücü katıldı.

İlçede motosiklet sürücülerinin tamamının ehliyet sahibi olması için başlatılan proje, iş adamlarından büyük destek gördü.

Özellikle yoğun motosiklet kullanımının olduğu keresteciler sitesindeki iş verenler, çalışanlarının ehliyet alması için destek sözü verdi.

Proje çerçevesinde ilk olarak, A2 sürücü belgesi kurs ücretleri 300 liradan 230 liraya indirildi. Bu ücretin de yarısını ehliyet almak için kursa giden çalışanın iş vereni ödeyecek. Yani, motosiklet sürücüleri 300 lira yerine 115 lira ödeyerek ehliyet sahibi olabilecek.

İlçede yaklaşık 100 kerestecinin bulunduğu sanayi sitesinde, yoğun şekilde motosiklet kullanılıyor. Evlerine ve diğer işlerine motosikletle gidip gelen çalışanların önemli bölümünün ehliyeti bulunmuyor.

Muhabir: Ramazan Atam

Yayıncı: Zafer Akpınar
Kaynak: AA