Adana'da Dolmuşlar Adeta Silah Deposu Gibi

Adana’da polis dolmuşlarda yaptığı aramada çok sayıda demir ve tahta sopa, testere, döner bıçağı ile sadece İstanbul polisinde bulunan teleskopik cop ele geçirdi.

Adana'da Dolmuşlar Adeta Silah Deposu Gibi
Adana’da bir vatandaşın toplu taşıma araçlarındaki kavgalar ve araçlarda her türlü alet yer aldığı şeklindeki şikayet üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amirliği’nde göreli Yunus ekipleri, 3 günde bin 500 dolmuşa yönelik uygulama yaptı. 50 kişilik motorize ekiple yapılan uygulamada ele geçirilen aletler polisi bile şaşırttı. Aramada şoförlerin koltuk altına ya da yan tarafa koydukları ‘Haydar’ diye tabir edilen sopalar ile birlikte kesici aletler ele geçirilirken, testere, kılıç ve sopalar görenleri şaşırttı. Bazı şoförlerin ise sopaların kaybolmaması için üzerlerine araçların plakalarını yazdığı görüldü.

Dolmuşlarda silah deposu gibi demir ve tahta sopanın yanı sıra döner bıçağının da çıkması herkesi şaşkına çevirdi. Uygulamalarda bir başka şaşırtıcı şey ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Haziran ayında 6 bin adet çıkartılan ve İstanbul Emniyeti’ne dağıtılan açılır kapanır, taşınması kolay ses özelliği olduğu için suçluyu caydırıcı özelliği bulunan teleskopik copun aramalarda dolmuşta çıkması oldu. Sadece İstanbul polisinde bulunan ve kullanılması için polisin özel kurslar aldığı copun dolmuşçulara nasıl geçtiği ise merak konusu oldu. Aramalar sonucunda sopa bulunan şoförler uyarılırken, bıçak ve kesici alet bulunduran sürücülere Kabahatler Kanunu’na göre ceza yazıldı .