104 Yaşında Emekli Maaşı Almaya Başlayan İbrahim Eren, Hacca Gitmeyi Planlıyor

Bursa'da, emekli olabilmesi için gerekli prim gününü inşaatlarda bekçilik yaparak tamamlayan 104 yaşındaki İbrahim Eren, SGK'nın işlemlerini tamamlamasının ardından ilk maaşını bugün çekti.

104 Yaşında Emekli Maaşı Almaya Başlayan İbrahim Eren, Hacca Gitmeyi Planlıyor
6 çocuk, 50 torun sahibi asırlık dede maaşıyla ilk olarak vefat eden eşinin İstanbul Eyüp Sultan'daki mezarını yaptıracağını açıkladı.

SGK'nın en yaşlı emekli maaşı alan üyesi hüviyetine de sahip olan İbrahim Eren, maaşını biriktirerek hacca gitmeyi planlıyor. 104 yaşındaki İbrahim Eren, yıllarca hayalini kurduğu emeklilik maaşına Yıllar Sonra da olsa kavuştu. Sigortalı bir işe 1975 yılında İstanbul'da giren İbrahim Eren, geçtiğimiz yıl, yaşlılık sınırından emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) müracaat etti. Askerliğini de saydıran Eren'e, 'Emekli olabilmen için 10 ay daha çalışman lazım' denildi. Bunun üzerine inşaatta bekçi olarak çalışan Eren 3 bin 600 günü tamamlayarak emekliliğe hak kazandı. Aylık bağlama kararı SGK Bursa İl Müdürü Mükremin İspirli'nin makam odasında törenle bildirilen SGK'nın en yaşlı emekli üyesi bugün ilk maaşını da çekti. 2 aylık maaşı olan 2 bin beş yüz lirayı Gençosman Postanesi'nden alan Eren, parayla eşinin mezarını yaptıracağını söyledi.

İstanbul'da 2004 yılında hayatını kaybeden eşi Şehriban Eren'in mezarını yaptıracağını ifade eden İbrahim dede, “Emekli paramı biriktireceğim, kısmet olursa hacca gideceğim. Emekli olmak benim hayalimdi. Çocuklarım, pirim ödeyerek emekli yapabileceklerini söylediler; ama ben kabul etmedim. Emekliliği hak etmek istemiştim. Eşimi çok seviyordum ancak onu kaybettikten sonra İstanbul'da toprağa verdik. Şimdi onun maaşıyla eşimin mezarını yaptıracağım." dedi.

Babasını mutlu gününde yalnız bırakmayan oğlu Hüsnü Eren de, İbrahim Eren'in emekli maaşıyla kutsal topraklara gitmeyi planladığını kaydetti.