İntel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın Açıklaması

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, ''Günümüzde dünyada 2 milyar internet kullanıcısı bulunuyor, kullanıcıların her yerden her zaman internete bağlı olma istekleri hızla artıyor. Türkiye'de de durum aynı'' dedi.

Intel'in Türkiye'deki iş ortaklarını bir araya getirmek ve onlarla teknolojideki en Son yenilikleri paylaşmak amacıyla düzenlediği geleneksel ''Intel Teknoloji Konferansları''nın İstanbul ayağı, bu yıl ''Yeni dünyaya hazır mısın-'' sloganıyla gerçekleştirildi.

Teknolojinin gelecekte görülecek farklı kullanım alanları, bu alanların sosyal hayata etkileri ve yaratacakları yeni fırsatların anlatıldığı etkinlikte konuşan Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, insanların hayatlarını zenginleştirmek ve onları birbirlerine bağlamak için çalışan Intel'in, bu amaçla cihazları yeniden şekillendirdiğini, yeni cihaz ve teknolojiler ürettiğini anlattı.

Konuşmasında yeni nesil ultrabookları ve Intel tabanlı yeni Motorola RAZR'i akıllı telefonu tanıtan Aydın, ''Geçen yıl duyurduğumuz Ultrabook kategorisi, farklı modellerin çıkmasıyla pazarda giderek yaygınlaşıyor. Intel işlemci tabanlı akıllı telefon ve tabletlerin örnekleri de kullanıcılarla buluşmaya başladı.

Intel olarak bunların dışında Hepsi Bir Arada bilgisayarlar, gömülü sistemler ve araç içi eğlence sistemleri gibi birçok alana da güç katıyoruz'' diye konuştu.

Dünyada 2 milyar internet kullanıcısı bulunduğuna, kullanıcıların her yerden her zaman bağlı olma isteklerinin hızla arttığına dikkati çeken Aydın, Intel tarafından Türkiye'de yaptırılan Genç Türkiye Araştırması'na göre Türkiye'de de durumun benzer olduğunu söyledi.

Burak Aydın, geleceğin yeni dünyasının internetle şekilleneceği değerlendirmesinde bulunarak, ''2020 yılında dünya üzerinde internete bağlı en az 20 milyar cihaz olacak'' dedi.

Etkinlik kapsamında, Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın'ın moderatörlüğünde düzenlenen ''Gelecek ve Teknoloji'' konulu panelde konuşan panelistler de, katılımcılara yeni dünya, bilişim teknolojileri ile iş yaşamından özel hayata, gelecekte yeni teknolojilerin hayatımızı nasıl etkileyeceğine ve dünyayı nasıl değiştireceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Muhabir: Eda Topcu

Yayıncı: Ali Bayaslan
Kaynak: AA