Vali Azizoğlu: 'Çıldır Aktaş Sınır Kapısı Türkiye’nin Orta Asya’ya Açılan En Önemli Kapısı Olacak'

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Çıldır Aktaş sınır kapısının çok yakın zamanda, Türkiye'nin Orta Asya'ya açılan en önemli kapısı olacağını söyledi.

Ardahan Valisi Seyfetttin Azizoğlu, ilçe ziyaretlerinin sonuncusunu Çıldır ilçesine yaptı. Çıldır İlçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunan Vali Azizoğlu, yapımı tamamlanan tarihi Şeytan Kalesinin Turizm Altyapı Destekleme projesinin açılış törenine katıldı.

Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç ve Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün'ü makamında ziyaret eden Vali Seyfettin Azizoğlu, Çıldır İlçesinin geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi.

Vali Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Geleceği ekonomik açıdan en parlak ilçelerden biri Çıldırdır. Çıldır çok yakın zamanda, Türkiye'nin Orta Asya'ya açılan en önemli kapısı olacaktır. Böyle bir kapısı olan bir ilçenin kalkınmaması için hiç bir engel yoktur. Çıldır'a yapılan Aktaş Sınır kapısı Türkiye'nin 3. büyük kapısı olacak. Yakın zamanda bunun temeli atılacaktır. Aynı zamanda Çıldır'dan bir Demiryolu hattı geçmekte. Buda Avrupa’yla Orta Asya'yı birbirine bağlayacak bir ulaşım sağlayacak. Öte yandan Çıldır'ın Çıldır Gölü gibi doğa harikası bir gölü var. Çıldır gölünü Turizme kazandırmak için elimizden geleni hep birlikte yapacağız. Çıldır gölü ile ilgili bir çevre planı yapılmış, ancak bu plan gerçeklere uymayan bir plan. Biz bu planı Bakanlık nezdinde değiştirip Çıldır gölünün etrafının Turizme kazandırılmasını sağlayacağız. Çıldır gölü en güzel yörelerden biri. Eğer bizler bu gölü Türkiye'ye hatta dünyaya tanıtabilsek, Turizm açısından önemle bir bölge haline gelecek. Çıldır böyle bir yerde, geleceği çok parlak bir ilçemiz. Ben buradan Çıldır'dan göç eden vatandaşlara sesleniyorum, Çıldır bir kaç sene sonra tanınmayacak bir hale gelecektir. Eğer şu andaki şartlarda Çıldır ilçesine yatırım yaparlarsa kazanırlar. Bundan 4-5 yıl sonra bu imkânı bulamayabilirler. Çünkü Çıldır gerçek manada çok büyük bir şekilde gelişecektir. Kim erken davranırsa yatırımı o yapmış olacak ve kazanacaktır’." dedi.

Kaynak: İHA