Üniversitede Transgenik ve Klon Hayvan Üretimi Anlatıldı

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Bağış, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen I.DEHAM Günlerinde ‘Transgenik ve Klon Hayvan Üretimi ve Kullanım Alanları’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Üniversitede Transgenik ve Klon Hayvan Üretimi Anlatıldı
Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Bağış ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Merkez Etik Kurul Üyesi Prof. Dr. Ayhan Filazi’nin konuşmacı olarak davet edildiği toplantı OMÜ Tıp Fakültesi Pembe Salon’da gerçekleştirildi.

Toplantıya OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

I. DEHAM Günlerine baş konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Haydar Bağış, etkinlikte ‘Transgenik ve Klon Hayvan Üretimi Teknikleri ve Kullanım Alanları’ başlıklı sunum yaptı.

Bağış, yaklaşık 2 saat süren sunumunda, transgenetik canlı üretimi ve kullanım alanları, çeşitli genetik hastalıklardaki gen tedavileri, embriyonik kök hücrelerin çeşitli hastalıklarda kullanılması ve 2012 Nobel Tıp ve Fizyoloji ödülünü alan gen transferi ile uyarılmış deri fibroblast hücrelerinin (IPS cell) geriye programlanması konularına değindi .
Kaynak: İHA