Turizmde Kalite İçin TSE ve Turizmciler El Ele

Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED), turizm sektöründe faaliyet gösteren tesislere kalite yönetim sistem belgesi verilmesi, havuz ve içme suyu analizlerinin TSE tarafından yapılması gibi pek çok alanda işbirliğini içeren protokolün yapılmasının ardından Manavgat’ta turizmcilerle bir toplantı düzenleniyor.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MATSO) ev sahipliğinde Salı günü saat 15:00’te düzenlenecek toplantıya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural, TSE Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Bozdemir, AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, milletvekilleri ve turizmcilerin katılması bekleniyor.

Toplantı MATSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek Toplantı hakkında TSE Akdeniz Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 50 milyon turist 50 milyar dolar turizm geliri hedefleyen Türkiye’nin çeşitli kurumlarının işbirliği yapmasını zorunlu kıldığı hatırlatıldı. Bu bağlamda, TSE’nin yeni yönetimi, yeni organizasyon yapısı ve yeni hizmet anlayışıyla büyük değişim ve dönüşüm yaşadığı belirtilen açıklamada, TÜROFED’le yapılan protokolle birlikte turizm sektörünün sorunlarının çözümüne yönelik ortak eylem gerçekleştirilmesi, yurt içinde ve dışında ortak belgelendirme ve ortak tetkik yapılması, turizm tesislerinde gerçekleşen mükerrer denetimlerin asgariye indirilmesi, gerekirse TÜROFED ve TSE uzmanları aracılığıyla tek elden yapılması, yurt içi ve yurt dışı sektör fuarlarında ortak temsil ve sektörün ihtiyaç duyduğu standartların hazırlanması gibi bir çok konuyu kapsadığı hatırlatıldı.

Bu amaçla Manavgat’ta düzenlenecek olan toplantının Manavgat Kaymakamlığı ve TÜROFED’le yapılan protokol çerçevesinde gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, katılımcılara TSE’deki değişim ve dönüşümün turizm sektörüne yansımaları hakkında bilgi verileceği kaydedildi .
Kaynak: İHA