Küçükçekmece Kent Konseyi 11. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Küçükçekmece’nin sosyal, ekonomi, eğitim ile kültür alanlarında daha çağdaş ve yaşanabilir bir kent düzeyine ulaşması amacıyla kurulan Küçükçekmece Kent Konseyi’nin 11. Olağan Genel Kurulu, Küçükçekmece Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Küçükçekmece Kent Konseyi 11. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Konseye AK Parti İstanbul Milletvekilleri Gülay Dalyan ve Harun Karaca, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk ve Belediye Başkanı Aziz Yeniay başta olmak üzere Kent Konseyi Başkanı ve Aydın Üniversitesi Kurucusu Dr. Mustafa Aydın, Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcıları, Yürütme Kurulu Üyeleri, Meclis ve Komisyon Başkanları ile Aydın Üniversitesi öğrencileri katıldı.

‘SAYDAMLIK VE HESAP VERİLEBİLİRLİK AÇISINDAN ÖNEMLİ’

Kent Konseyinin 11. Olağan Kurulu’nda sunum yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, konsey sayesinde ortaya çıkarılan yenilikçi ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik fikir ve kararların uygulanması için belediyelere ve ilgili kurumlara sunulduğunu belirterek, böylesi oluşumların kent yönetimlerinde saydamlık, katılım ve hesap verilebilirlik açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Sunumunda Küçükçekmece ilçesinin önemine değinen Başkan Aziz Yeniay, ilçenin değişen yüzünü katılımcılara, bugüne kadar yapılan yatırımlarla ve ilçede gerçekleşmesi planlanan projelerle anlattı

Tema Park, İç-Dış Kumsal, Küçükçekmece Meydan projeleri, Yeşil Sertifikalı Belediye Binası, Pazar yerlerinin düzenlenmesi gibi projeler ile Küçükçekmece’nin kazanacağını belirten Aziz Yeniay, ilçedeki üniversitelerin yanı sıra, kurulması planlanan Marmara Üniversitesi Avrupa Yakası Kampüsü ile binlerce öğrenciyi ilçeye çekeceklerini kaydetti.

Küçükçekmecelilere kentsel dönüşüm projelerine ortak olma imkanı sunduklarını da vurgulayan Aziz Yeniay, Belediye Binası çevresinin dönüşümünde, bu bölgede yaşayan Küçükçekmecelilerin hemen hemen hepsiyle mütabakata vardıklarını ifade etti.

“AZİZ YENİAY’I KUTLUYORUM”

AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ise, parti olarak öncelikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, sonra belediye başkanlarına, sonrasında da Kent Konseyi’ne güvendiklerini söyledi.

Bu üç sebepten dolayı şanslı olduklarını belirten Dalyan, Küçükçekmece’yi örnek göstererek, “Şimdi yapılan alt yapı çalışmaları geçmişte yapılsaydı, burası turizm cenneti olurdu. Bu kadar güzel yatırımlar yaptığı için Aziz Yeniay’ı kutluyorum” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ve İlçe Kaymakamı Orhan Öztürk de konseyde emeği geçenlere ve Aziz Yeniay’a teşekkür ederken, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Aydın ise, Kent Konseyi kavramının ülkemizde çok yeni olduğunu ve tam olarak algılanamadığını ifade etti.

Genel Kurul’da ayrıca Küçükçekmece Kent Konseyi Meclis Üyeleri de barkovizyon gösterisi ile yaptıkları çalışmaları katılımcılarla paylaştı .
Kaynak: İHA