Fazıl Say’ın Alanya’daki Halk Konserine İlgi

Dünyaca ünlü sanatçı ve grupları Antalya’da buluşturan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında düzenlenen Fazıl Say konserine katılım yoğun oldu.

Fazıl Say’ın Alanya’daki Halk Konserine İlgi
Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konser öncesinde kapıda uzun kuyruklar oluştu. Yabancıların da ilgi gösterdiği salonun tamamen dolduğu konserde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bu yıl festivaldeki halk konserlerini ilk kez Alanya’ya kadar taşıdıklarını belirterek, Fazıl Say’a ve verdiği destekten dolayı Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’na teşekkür etti. Konser bitiminde Say, uzun süre ayakta alkışlandı.

Konserde caz ve klasik parçalardan oluşan özel bir repertuvar sunan Fazıl Say, çaldığı her eserden önce seyircilere parçayla ilgili kısa bilgi verdi. Say, ilk olarak “Ses” adlı parçasını seslendirdi, ardından “Kumru”, Aşık Veysel anısına bestelediği “Kara Toprak”, yeni bestesi “Mavi Su”nun eskizleri, “Nazım” ve “Sevenlere Dair” baladı ve Bodrum’u yorumladı. Büyük ilgi ile dinlenen sanatçı daha sonra klasik parçalara geçerek Beethoven’ın “Ay Işığı sonatı”nı seslendirdi ve Chopin’den de bir parça çaldı.

Mozart’tan Türk Marşı’nı seslendiren sanatçı sonrasında seyircilere dönerek doğaçlamalar bölümünde kendisine eşlik etmelerini istedi. Seyircilerin bulduğu isimlere göre “Güneşin Doğuşu”, “Barış ve Özgürlük”, “Cumhuriyet”, “Aşk” ve “ Kadınlar” adında beş farklı doğaçlama yapan ve konserine son veren Say, izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Sanatseverlerin ilgi gösterdiği Say, her yıl Alanya’da bu konseri gerçekleştirmeye çalışacağını söyledi.

13’üncü yılında “Şehirde Müzik Var” sloganıyla yola çıkan festivalde halk konserleri devam edecek. Şehrin uzak bölgelerinde yaşayan ve konserlere gelme şansı bulunmayan izleyicileri klasik müzikle tanıştırmak amacıyla düzenlenen halk halk konserleri kapsamında; ünlü piyanist Gülsin Onay 23 Kasım’da Kepez Yenimahalle Semtevi’nde, Yunan piyanist Anastasios Pappas ise 5 Aralık’ta Akdeniz Üniversitesi’nde ücretsiz konser verecek.

Sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı ve Volkswagen ana sponsorluğunda 16 Kasım-08 Aralık tarihlerinde Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek festival dopdolu içeriği ile dikkat çekiyor .
Kaynak: İHA