İsgid Üniversitelilere Girişimciliği Öğretecek

Türkiye’nin en başarılı girişimcilerinin üye olduğu İstanbul Genç Girişimciler Derneği (İSGİD) geleceğin girişimci adaylarını yetiştiriyor.

İsgid Üniversitelilere Girişimciliği Öğretecek
İSGİD İle Aydın Üniversitesi arasında imzalanan protokolle öğrenciler girişimciliği başarılı iş adamlarından öğrenecek. Derneğe üye başarılı iş adamlarının anlatacağı girişimcilik derslerinde öğrenciler iş dünyasında neleri yapması ve neleri yapmaması gerektiğini yaşanmış hikayelerle öğrenecek. İSGİD Başkanı İnanç Kabadayı ve İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Katranlı arasında imzalanan protokol sonrası öğrencilere ilk dersi İSGİD Başkanı İnanç Kabadayı verdi. Derste Türkiye’de girişimcilik ruhunun pek çok Avrupa ülkesinden daha yüksek olduğunu ifade eden İSGİD Başkanı İnanç Kabadayı, “Buna rağmen başarıya ulaşmış girişimci sayısı bakımından çok gerilerdeyiz. yapılan araştırmalara göre Türkiye’de 15-29 yaş arası her iki gençten biri girişimci olup kendi işinin patronu olmayı istiyor. Fakat OECD ülkelerinde yüzde 15 olan girişimi başarıya taşıma oranı Türkiye’de yüzde 3’lerde kalıyor. İş kurup büyümek isteyen sayısı fazla fakat bunu nasıl yapacağını hangi sektöre yatırım yapıp finansı nasıl yöneteceğini bilen girişimci sayısı çok az. Türkiye’de yeni kurulan işletmelerin yüzde 35’i ilk 5 yılı tamamlayabiliyor. Başarısız girişimciler incelendiğinde yatırım yapılan alandaki tecrübesizlik, kötü yönetim, iş ilişkilerinin zayıflığı, finansa ulaşma ve finans yönetimi hatası, katma değerli inovatif ürünler üretememe ve yabancı dil eksikliği gibi sorunlar öne çıkıyor. Girişimciler deneme yanılma yöntemleriyle plansız programsız yol alarak hüsrana uğruyor. Girişimci yetiştirme projemiz kapsamında üniversitelerle işbirliği protokolleri imzalıyoruz. İlk olarak Aydın Üniversitesiyle başlattığımız çalışma ile öğrencilere ne gibi sorunlarla karşılaşabileceklerini ve çözüm yollarını anlatıyoruz. Şu anda 3 farklı üniversite ile görüşmelerimiz devam ediyor, projemiz kapsamında öğrencilere kapsamlı bir yol haritası çiziyoruz. Türkiye’nin önde gelen büyük markalarının temsilcileri derslere girerek başarı sırlarını öğrencilerle paylşacak” diye konuştu.

Türkiye’de Bilişim, perakende, inşaat, tekstil ve imalat sanayi alanında büyük fırsatlar olduğunu belirten İnanç Kabadayı, “Üniversitelerden mezun olan gençler daha yeterince tecrübe edinmeden ve kendini geliştirmeden girişimci olmak istiyor bu da felaketle sonuçlanıyor. Bu anlamda üniversitelerde girişimcilik alanında ders sayısı artırılmalı. Başarılı girişimcilerin hikayeleri dinlendiğinde yatırım yapılan alanda her kademede çalışmış olmaları, sundukları ürün ve hizmetin pazarda bir ihtiyaca cevap verdiği ve girişimcilerin kendilerini her alanda geliştirdikleri dikkat çekmektedir” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA