Gazeteci Cüneyt Ünal Ailesine Kavuştu

Gazeteci Cüneyt Ünal, Suriye'de yaşadığı 90 günlük esaretin ardından Ankara'daki ailesine kavuştu.

Gazeteci Cüneyt Ünal Ailesine Kavuştu
Suriye'ye giderken kızı Sahra'nın 3 aylık olduğunu, şimdi ise 9 aylık olduğunu ve 'baba' dediğini söyleyen Ünal, "Eşimden aldım haberleri. Çok şaşırdım, çok ilginç geldi. Ben bıraktığımda daha ufaktı. Pıtı pıtı sesleri o hücredeki boşlukta kulaklarımda yankılanıyordu" diye konuştu.

Gazetecilik görevini yapmak için Suriye'ye giden ve burada esir alınan gazeteci Cüneyt Ünal Ankara'ya indi. Cüneyt Ünal'ın uçağı inmeden önce ise Ankara'da yaşayan ailesi Esenboğa Havalimanı'na geldi. Cüneyt Ünal'ın annesi Arife Ünal ise, oğlu sevdiği için mantı ve dolma yaptığını söyledi.

Cüneyt Ünal'ı Ankaralı meslektaşları da heyecanla beklerken, Ünal'ın havalimanından çıkışı sırasında ufak bir izdiham yaşandı. CHP Çankaya İlçe Örgütü'nün de karşılama için Esenboğa Havalimanı'na gelirken, Cüneyt Ünal'ı Türkiye'ye getiren CHP milletvekilleri Levent Gök, Refik Eryılmaz ve Mevlüt Dudu da Cüneyt'le birlikte kameraların karşısına geçti.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök Cüneyt'i ülkesine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ise Cüneyt Ünal'ı getirme girişimlerinin bir siyasi kaygı taşımadığını, tamamen insani duygularla ve milletvekili olmanın verdiği sorumlulukla Cüneyt için harekete geçtiklerini söyledi.

"ÖZELLİKLE KAMERAMAN ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cüneyt Ünal ise, "Çok heyecanlıyım. 90 gün sonra biraz heyecan var tabi" diyerek, Suriye'de yaşadığı zorlukları anlattı. "Odamda pencerem dahi yoktu, ışığım dahi yoktu" diyen Cüneyt Ünal, kendisine dua eden herkese teşekkür etti. Kendisini Suriye'den alan CHP milletvekillerine de teşekkürlerini sunan Cüneyt Ünal, "Özellikle kameraman arkadaşlarıma, siz basın mensubu emekçilere, hepinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Cüneyt Ünal'ın konuşması sırasında ise Ünal'ın amcasının eşi olduğu öğrenilen bir kadın beraberinde getirdiği kurban kanını Ünal'ın alnına sürdü.

Cüneyt Ünal'ın annesi Arife Ünal ise, "Dolmaları getirdim, her şeyi getirdim, oraya götürüp yesin. Çok sevinçliyim, çok mutluyum. Hepinize teşekkür ediyorum, basına, milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"KIZIMIN 'PITI PITI' SESLERİ HÜCREDE KULAKLARIMDA YANKILANIYORDU" Cüneyt Ünal, 9 aylık kızı Sahra'nın İstanbul'da olmasından dolayı Ankara'da durmayıp hemen İstanbul'a geçeceğini söyledi.

"9 aylık oldu kızım, 3 aylıkken gördüm. Şimdi yürüyor, konuşuyor" diyen Ünal, "Eşimden aldım haberleri, çok şaşırdım, çok ilginç geldi. Ben bıraktığımda daha ufaktı. Pıtı pıtı sesleri hala o hücredeki boşlukta kulaklarımda yankılanıyordu" şeklinde konuştu

Cüneyt Ünal'ın konuşurken duygulandığı görülürken, kızıyla ilgili olarak, " 'Baba' diyormuş, ben giderken de 'baba' demişti. O ses kulağımdaydı. Telefonla konuşmayı denedik ama tam beceremedik. Ama şimdi gideceğim, artık ona orada kavuşacağım" dedi.

Cüneyt Ünal, açıklamalarının ardından ise ailesiyle hasret gidermek için Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki VİP Salonu'na geçti. Burada da ailesiyle hasret giderecek olan Cüneyt Ünal'ın 19.30'da ise eşi Nuran Ünal ile birlikte İstanbul'a uçacağı öğrenildi .
Kaynak: İHA