Kılıçdaroğlu: Cüneyt Ünal’a Şimdiden Türkiye’ye Hoş Geldiniz Diyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Suriye’ye giden CHP heyeti, 87 günden beri Suriye’de tutuklu olan gazeteci Cüneyt Ünal’ı teslim aldı.

Telefonla Suriye'deki CHP'li milletvekilleri ile görüştükten sonra bir değerlendirme yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Nerede olursa olsun, basının ve basın mensuplarının özgürlüğünden yanayız. Milletvekili arkadaşlarımız gazeteci Cüneyt Ünal’ın tutsaklığını sona erdirmişler, kendilerini kutluyor, Cüneyt Ünal’a geçmiş olsun diyor, ailesinin mutluluğunu paylaşıyorum.” dedi.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bilgi ve onayıyla CHP Hatay milletvekilleri Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ve Ankara Milletvekili Levent Gök Suriye’ye geçip Beşşar Esed ile görüştü. Hatay Milletvekili Akgöl, CHP heyetinin gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim almasından sonra Şam'da gazetecilere açıklamalarda bulundu. CHP milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Levent Gök ile birlikte 9 kişilik heyetin gazeteci Cüneyt Ünal ile bir araya geldiğini açıklayan CHP Milletvekili Akgöl, sabah saatlerinde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve diğer yetkililerle görüştüklerini kaydetti.

Suriyeli yetkililerin gazeteci Cüneyt Ünal'ı kendilerine teslim etmelerinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Akgöl, şunları söyledi: ''Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve diğer yetkililerle görüşmelerimiz sürüyor. Filistinli Bashar Fehmi Kadumi'yi de Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Ancak Kadumi'nin yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz. Suriyeli yetkililer araştırıyor. Eğer Kadumi de ellerindeyse bize teslim edecekler. Suriye'de tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim aldık. Cüneyt'in sağlık sorunu bulunmuyor. Gün içerisinde Lazkiye'ye, oradan da Türkiye'ye gelmeyi planlıyoruz.'' Gazeteci Cüneyt Ünal da telefonda ''Şu an milletvekillerimizin yanındayım. İyiyim ve çok mutluyum.'' dedi.

Gelişmeleri anbean izleyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Cüneyt Ünal’ın CHP milletvekillerine teslim edilişinden sonra, “Cüneyt Ünal’a şimdiden Türkiye’ye hoş geldiniz diyorum. Annesi, babası, yakınları meslektaşları gibi, bizler de onu ülkesinde görmekten memnun olacağız. Milletvekillerimiz ile Suriye’ye giden heyetteki arkadaşlarımızı kutluyorum.” ifadelerini kullandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Nerede olursa olsun, basının ve basın mensuplarının özgürlüğünden yanayız. Gazeteciyi tutsak etmek çağımızın en büyük ayıplarından biridir. Milletvekili arkadaşlarımız gazeteci Cüneyt Ünal’ın tutsaklığını sona erdirmişler, teslim almışlar. Kendilerini kutluyor, Cüneyt Ünal’a geçmiş olsun diyor, ailesinin mutluluğunu paylaşıyorum.”