Chp Hatay Milletvekili Akgöl Açıklaması

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, ''Suriye'de tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim aldık. Cüneyt'in sağlık sorunu bulunmuyor. Gün içerisinde Lazkiye'ye, oradan da Türkiye'ye gelmeyi planlıyoruz'' dedi.

AA muhabirinin telefonla görüştüğü Akgöl, Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Ankara Milletvekili Levent Gök'ün de yer aldığı 9 kişilik heyetin sabah saatlerinde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve diğer yetkililerle görüştüğünü ve görüşmelerin olumlu geçtiğini kaydetti.

Suriyeli yetkililerin gazeteci Cüneyt Ünal'ı kendilerine teslim etmelerinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Akgöl, şunları kaydetti:

''Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ve diğer yetkililerle görüşmelerimiz sürüyor. Filistinli Bashar Fehmi Kadumi'yi de Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Ancak Kadumi'nin yaşayıp yaşamadığı bilmiyoruz. Suriyeli yetkililer araştırıyor. Eğer Kadumi de ellerindeyse bize teslim edecekler. Suriye'de tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim aldık. Cüneyt'in sağlık sorunu bulunmuyor. Gün içerisinde Lazkiye'ye, oradan da Türkiye'ye gelmeyi planlıyoruz.''

Gazeteci Cüneyt Ünal'da, telefonda ''Şu an milletvekillerimizin yanındayım. İyiyim ve çok mutluyum'' diye konuştu.

Muhabir: Salim Taş

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA