Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar Açıklaması

Yaklaşık 4 bin kitaptan oluşan Turkcell'in yeni e-kitap platformu Turkcell Kitaplık, kitapseverlere tablet ya da cep telefonlarından zengin bir okuma deneyimi sunuyor.

Turkcell açıklamasına göre, App Store'dan ücretsiz indirilebilen uygulama ''www.turkcellkitaplik.com'' adresinden satın alınan tüm kitapların iPhone ve iPad cihazlarda okunabilmesini sağlıyor. Uygulamanın Android versiyonu da kısa süre sonra yayında olacak.

Kitapları tablet cihazlara ve akıllı telefonlara taşıyan Turkcell Kitaplık uygulaması ile satın alınıp okunan e-kitap içinde arama yapılabiliyor, notlar alınabiliyor, önemli sayfalar işaretlenebiliyor, yazı büyüklüğü ve fontu değiştirilebiliyor, cihazlararası senkronizasyon özelliği sayesinde iPad'de okunmaya başlanan bir kitaba iPhone'dan devam edilebiliyor.

-''e-kitabın Türkiye'deki yayıncılık sektörü içerisindeki payı binde 4 civarında''-

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, Turkcell Kitaplık ile Türkiye'de elektronik yayıncılığı yeni bir boyuta taşımayı, 5 yıl içerisinde e-kitabın sektördeki payını yüzde 10'a çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

Bayrakdar, e-kitabın Türkiye'deki yayıncılık sektörü içerisindeki payının binde 4 civarında olduğunu bildirerek, şöyle devam etti:

''Oysa bu oran ABD'de yüzde 13, İngiltere'de ise yüzde 6. Tüm dünyada bu alanda yaşanan dijital dönüşümü Türkiye'nin de yakalaması gerektiğine inanıyoruz. Hedefimiz, 5 yıl içerisinde bu oranı yüzde 10'lar seviyesine çıkarmak. Tıpkı dijital müzik alanında olduğu gibi dijital yayıncılıkta da Turkcell, korsanla mücadele için tüm telif zincirini kapsayan yeni bir iş modelini destekliyor. Artık operatör ayrımı olmaksızın tüm Turkcell Kitaplık kullanıcıları kütüphanelerini yanlarında taşıyabilecek. Türkiye'de henüz başlangıç aşamasında olan e-kitap kültürünün bu uygulama sayesinde kısa sürede yerleşeceğini düşünüyoruz.''

Açıklamaya göre, ''www.turkcellkitaplik.com'' adresinden seçilen kitaplar hediye de edilebiliyor. Hediye gönderilmek istenen kişinin e-posta adresini girerek e-kitap hediye edilen kişi, kendisine ulaşan e-postadaki kodu kullanarak hediye kitabına anında ulaşabiliyor.

Turkcell Kitaplık'ı, Turkcell'li olsun olmasın, tabletinden ya da akıllı telefonundan e-kitap okumanın keyfini yaşamak isteyen herkes kullanabiliyor. Turkcell Kitaplık'tan e-kitap satın alabilmek için www.turkcellkitaplik.com adresinden Turkcell Kitaplık'a üye olup, kredi kartı bilgileri girilerek istenilen kitap satın alınabiliyor.

Açıklamada, ''Turkcell'liyseniz 7777'ye, değilseniz 0532 7527777'ye 'KITAPLIK' yazıp gönderikten sonra uygulamayı cep telefonunuza indirip satın aldığınız kitabı dilediğiz yerde dilediğiniz zaman okuyabilirsiniz. Üyelik için Turkcell'liyseniz 2222'ye, değilseniz 0532 755 22 22'ye 'SIFRE' yazıp göndermek ve bilgileri www.turkcellkitaplik.com adresine girmek yeterli'' denildi.

Muhabir: Bahar Kara

Yayıncı: Affan Kulunyar
Kaynak: AA