Kilis Heyeti, Udep Proje Tanıtımı ve Protokol İmza Törenine Katıldı

Kilis heyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam destek ve eşit olarak katılabilmeleri için ulaşılabilirliğin hayata geçirilmesi ve yapılı çevrenin engelsiz hale getirilmesi amacıyla hazırlanan 2012 Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP) Tanıtım Toplantısı ve İşbirliği Protokolü İmza Töreni'ne katıldılar.

Kilis Heyeti, Udep Proje Tanıtımı ve Protokol İmza Törenine Katıldı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla Ankara Dedeman Otel'de gerçekleştirilen toplantıya projenin yürütüleceği Bilecik, Burdur, Çankırı, Kilis, Mardin, Rize ve Van illerinin milletvekilleri, valiler ve belediye başkanları ile basın mensupları katıldılar. Kilis’ten AK Parti Kilis Milletvekili Opr. Dr. Fuat Karakuş, Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut katıldı.

Toplam 6 milyon 657 TL'lik bir bütçe ile yürütülecek olan UDEP kapsamında, söz konusu bütçeden finansman desteği alacak olan proje yürütücüsü yerel yönetimler tarafından, ulaşılabilir uygulamalar için kaldırımlar, yaya geçitleri gibi açık alanlar ile kamu tarafından yoğun kullanılan binalardan oluşan “Pilot Alanlar”da engelliler için ulaşılabilirlik sağlanacak.

UDEP ile ayrıca pilot alanların ulaşılabilir hale getirilmesi ve yürütülecek çalışmaların bilimsel ölçütler ile Türk Standartları Enstitüsü standartlarına uygunluğu için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilecek eğitim ve teknik bilgi desteği ile uygulamaların doğru ve etkili bir şekilde hayata geçirilmesi sağlanacak. Konuşmanın ardından daha sonra program protokollerinin imza törenine geçildi.

Projeyle kentlerde ulaşabilir hale getirilecek alanlar belirlenecek. Bu alanlarda kamu tarafından yoğun kullanılan binalar, sağlık yapıları, eğitim yapıları, ibadethaneler gibi binalar, kaldırımlar, yaya geçitleri, alt ve üst geçitler, toplu taşıma durakları belirlenecek. Buraların ulaşılabilir hale getirilmesine yönelik çalışmaların bilimsel ölçütlere, TSE standartlarına uygun biçimde Genel Müdürlükçe verilecek eğitim ve teknik bilgi desteğiyle uygulamaya geçirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında belirlenen aralarında Kilis'in de bulunduğu 7 ildeki yerel yönetimlere bütçe aktarılacak. Valilikler, aktarılan bütçelerin projeye uygun harcanması, izlenmesi ve denetlenmesini sağlayacak. Proje kapsamında belirlenen aralarında Kilis'in de bulunduğu 7 ildeki yerel yönetimlere bütçe aktarılacak. Valilikler, aktarılan bütçelerin projeye uygun harcanması, izlenmesi ve denetlenmesini sağlayacak .
Kaynak: İHA