Kampüs Kartı Kredi Kartı Olarak Kullanmak İstemeyen Öğrencilerin, İlgili Bankaya Müracaat Etmeleri Gerektiği Duyuruldu

Cumhuriyet Üniversitesi, Kampüs Kartı kredi kartı olarak kullanmak istemeyen öğrencilerin ilgili bankaya müracaat etmesi gerektiğini duyurdu.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamada, CÜ öğrencilerine bir banka tarafından Kampüs Kart dağıtıldığı anımsatıldı. Kartla ilgili ilk protokolün 23 Aralık 2003'te, ikinci protokolün ise 30 Aralık 2011'de imzalanıp yürürlüğe girdiğinin hatırlatıldığı açıklamada, protokolün 30 Aralık 2016 tarihine kadar geçerli olacağı kaydedildi.

Banka tarafından dağıtılan kartların, kredi limitlerinin meslek yüksekokulu öğrencileri için 250, yüksekokul ve fakültelerde eğitim gören öğrenciler için 500 lira olarak belirlendiği ifade edilen açıklamada, öğrencilerden gelen şikayetler üzerine üniversite tarafından soruşturma açıldığı, ilgili banka yetkilileriyle görüşmeler sonucu mutabakat sağlandığı bildirildi.

Anlaşmaya göre, öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceği, Kampüs Kartı kredi kartı olarak kullanmak istemeyen öğrencilerin, ilgili bankaya T.C kimlik mumaralarıyla müracaat ederek limiti 1 liraya çekebileceği ve kredi kartını kullanıma kapatabileceği duyuruldu.

Kartı kullanmak isteyen öğrencilerin ise üniversite kampüsü içerisinde yaptıkları alışverişlerde bu kartı kullanabilecekleri kaydedildi.

Kartı almak istemeyen öğrenciye hiçbir zorlama yapılmayacağı belirtildi.

Muhabir: Merve Topuz

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA