Fişleme İddiaları Tunceli'nin En Önemli Gündem Maddesi Oldu

Tunceli'nin Hozat ilçesinde jandarma ve polis tarafından çok sayıda kamu görevlisi ve vatandaşın fişlendiği ileri sürüldü.

Fişlenenlerin başında yer aldığı belirtilen Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, anti demokratik ülkelerde dahi yapılmayan bu uygulama sebebiyle yetkililerin ve yargının derhal harekete geçmesini istedi. Kendisi ile görüşen ilçe halkının tamamının fişlenerek cezalandırıldığını ifade eden Konak, “Benim ve aşiretime yönelik yapılan bu fişleme olayı tamamen toplumsal bir fişleme işlemine dönüşmüştür. Bu durum insan haklarına aykırıdır. Biz kamu hizmeti vermeye çalışan bir kurumuz. Benim bu sosyal ve siyasal düşüncemden ötürü etrafımdaki herkesin bu şekilde fişlenmesi skandaldır. Yetkililerin ve yargının harekete geçmesi gerekiyor. Bu çok vahim bir olaydır. Ben asla kendi kültürümden siyasal düşüncemden taviz vermeyeceğim.” dedi.

Fişlemede ismi geçtiği belirtilen Hozat Özel İdare Müdürü Zeynel Örnek ise bu duruma şaşırmadığını söyledi.

Hozat gibi küçük bir ilçede bu tür şeylere gerek olmadığını ifade eden Örnek, şunları söyledi: “Fişlendiğimi duyduğumda aslında hiç şaşırmadım. Bu tür şeylere ihtiyaç yok. Bu bölgede herkes herkesi tanıyor. Ne düşündüğünü biliyor. Benim için ne düşünürse düşünsünler. Ben emekten yana, halktan yana olan düşüncelerimi ve hizmetlerimi sürdüreceğim. Bu tarz girişimler halen gizli bir yerlerde duruyor. Ve bu fişleme olaylarını devam ettiriyorlar. Bu konuda emniyet müdürlüğünün net bir açıklaması var. Bu olayları tasvip etmediğini ve cezalandıracağını söylüyor.”