Doğan Grubu Hisseleri 3. Çeyrek Bilançosu İle Yükseldi

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören Doğan Grubu hisseleri Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ'nin yılın 9 ayında 188,2 milyon lira kar açıklamasının ardından yükselişe geçti.

Geçtiğimiz yılı 967 milyon lira zararla kapatan Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ 2012 yılındaki olumlu performansını 3. çeyrekte de devam ettirerek 9 aylık karını 188,2 milyon liraya yükseltti.

Bu sabah erken saatlerde açıklanan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan 2012 yılı 9 aylık konsolide mali tablolarına göre yılın 3. çeyreğinde 55,2 milyon lira kar elde eden şirket böylece 9 aylık karını 188,2 milyon liraya yükseltti.

Şirketin İMKB'de DOHOL koduyla işlem gören hisseleri açılışla birlikte yükselişe geçerek önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 6 oranında değer kazanarak 0,88 liraya yükseldi. Ayrıca gruba ait Doğan Yayın Holding hisseleri de hızlı bir şekilde yükselişe geçerek bir ara yüzde 10 yükselişle tavan olduktan sonra şu dakikalarda önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 8 primle 0,71 - 0,72 lira seviyelerinde dengelendi.

Doğan Şirketler Grubu 2011 yılında medya sektöründe gerçekleştirdiği satışlarla küçülmeye giderken bu yıl içerisinde de Holding'e ait Doğan Enerji Yatırımları AŞ, Full Petrol'ün yüzde 60'ını satın almıştı.

Muhabir: Bekir Gürdamar

Yayıncı: Affan Kulunyar
Kaynak: AA