Pamuk: 'Yeni Yasa Yerinden Yönetim Anlayışını Getirdi'

AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk, yeni Yerel Yönetimler Yasası'nın ile merkeziyetçi yönetim anlayışının yerine yerinden yönetim anlayışının geldiğini söyledi.

Pamuk: 'Yeni Yasa Yerinden Yönetim Anlayışını Getirdi'
Pamuk, yaptığı açıklamada, yıllardır “adem-i merkeziyet” yönetim anlayışının değişik çevrelerde ideal bir yönetim anlayışı olarak değerlendirildiğini, yeni yönetim anlayışı ile sivil topluma da hareketlilik geleceğini ve belediyecilik kazanımları açısından da olumlu bir gelişmeler yaşanacağını ifade etti.

Yeni Yerel Yönetimler Yasası ile merkeziyetçi yönetim anlayışı terk edilerek yerinden yönetim anlayışının geldiğini belirten Pamuk, "Büyükşehir Belediyeleri, hem İller Bankası payı hem de, o ilde toplanan vergilerden belirlenen yüzde oranında da pay alacaklar. Ayrıca bu yasa ile özel idareler de personeli ve araç gereciyle büyükşehirlere devredilecek” dedi.

Bir şehirde iki meclis yerine tüm belediyelerin temsil edileceği tek şehir meclisinin daha verimli olacağını söyleyen Pamuk, "Yeni yasayla birlikte yerel siyasetçiler kendilerini il düzeyince genel bir siyasetin içinde bulacaklar. Artık belediyecilik ve yerel yönetimler bilgi, birikim ve vizyonuyla kentin en az 50 yıl sonrasını görebilen başkan ve meclis üyelerine ihtiyaç duyacaktır" diye konuştu.

Yeni yasaya paralel olarak yerel seçimlerde de alışagelinen bir sistemin dışına geçileceğini belirten Pamuk şunları kaydetti: "Artık siyaset, amatör ve küçük ekiplerle değil, kitleleri harekete geçirebilecek ve köprü olabilecek teşkilatlarla yapılacak. Klasik propaganda dönemi de sona erecek, bilgi ve birikimi yüksek siyasetçilerin önü açılacak. Meclisler konularının uzmanları, akademik ve analitik düşünebilen siyasilere ihtiyaç duyacak. "
Kaynak: İHA