Özden 'Atatürk' Konulu Konferans Verdi

Konak Belediyesi ve 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu’nun konuğu olan, Atatürkçülüğü ile bilinen Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, “Vatana ihanet edenler kendilerini yargılayacak ‘Vatana İhanet Yasası’nı ortadan kaldırdılar” dedi.

Özden 'Atatürk' Konulu Konferans Verdi
Konak Belediyesi ile Uluslararası Lions Kulüpleri118-R Yönetim Çevresi Federasyonu, Anayasa Mahkemesi eski başkanı Yekta Güngör Özden’i, Atatürk konulu konferansta konuk etti. Konferansa lionslar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, 118-R Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Banu Dündar ev sahipliği yaptı. "Atatürk’ü minnetle, şükranla, sevgiyle, özlemle anıyoruz. Ülkemizin siyasi karanlıklar içinde bulunduğu bu günlerde İzmir’de Atatürk’ü anmaktan mutluyum" diyerek sözlerine başlayan Yekta Güngör Özden, Atatürk’ü karalamaya çalışanların Atatürk’ü, laiklik ve cumhuriyetin ne olduğunu bilmediklerini söyledi.

Özden, “Atatürk hepimizin en büyük değeridir. Üniversiteler, aydınlar, medya olarak Atatürk’ü savunmak zorundayız. Yandaş medya ve hainler Atatürk’ü karalamaya çalışıyorlar. Yanlış amaçlar içindeyken Atatürk’ü doğru anlamak mümkün değil. Cumhuriyet bilinci olan çok az insan var. Bugün Sivas, Samsun Atatürk şehri olmaktan çıktılar. Ama İzmir Atatürk’üne hep sahip çıktı. O nedenle İzmir’e hep koşarak geliyorum. Ben ya Atatürk’ü ya da İsmet İnönü’yü anlatırken öleceğim” diye konuştu.

Atatürk’ün Türklüğü ulusal yapıya kavuşturan büyük bir lider olduğunu kaydeden Özden, şöyle konuştu: “Türkiye’de yaşayan nüfustan Türk Milleti, Ermeni Milleti, Yahudi Milleti diye söz edilirdi. Atatürk milleti ulus yaptı. Dinsiz diyorlar, Türkiye Büyük Millet Meclisini dualarla açtı. Dinsiz olsa bunu yapmazdı. Annesinin Karşıyaka’daki mezarını ziyaret ederken ‘Allah’ın adıyla’ diye ziyaret etti. Fatih’i, Kanuni’yi öven bir insandı. Ölmeden önce de her şeyini Türk Milleti'ne bağışladı. Şimdi saltanat ve hilafeti getirmek amacında olan siyasiler, saray yaptırmak için Atatürk’ün emaneti olan Atatürk Orman Çiftliği’ndeki ormanı katletti. 3 bin ağaç kestirip saray yaptırıyorlar ve hiç kimse buna ses çıkarmıyor.” Özden, bazı yasaların kaldırılmasına da değinerek, "Vatana ihanet yasasının" kaldırıldığına dikkat çekti. Yekta Güngör Özden, Hükümeti de eleştirerek, “Vatana ihanet, vatan hainliği; meşru egemenlik organını devirmeye veya otoritesini yıkmaya, bağlı olduğu devlete karşı savaşmaya veya düşmanla işbirliği etmeye yönelik eylemleri kapsayan suç türü. Tarih boyunca birçok hukuk sisteminde tüm suçların en büyüğü olarak değerlendirilmiştir ama şimdi bu yasa ortada yok. Vatana ihanet edenler kendilerini yargılayacak yasayı ortadan kaldırdılar” dedi.

Kaynak: İHA