Kılıçdaroğlu ve Sanatçılar, Kamil Sönmez İçin Buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sanatçı aykırı bir kişidir çünkü geleceğimizdir.

Kılıçdaroğlu ve Sanatçılar, Kamil Sönmez İçin Buluştu
Eğer sanatçı rüzgara karşı yürüyorsa onun önünde hiçbir güç duramaz. Ama biz sanatçıları ezdik, gereken değeri vermedik, hapislere tıktık ' dedi.

Geçirdiği hastalık nedeniyle tedavi gören ünlü sanatçı Kamil Sönmez 'e destek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve sanatçılar, Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen 'Kamil Sönmez 45. Sanat Yılı' etkinliğine katıldı.

Özel geceyi Sümer Ezgü ve Sevcan Orhan sundu. Yavuz Bingöl 'ün organize ettiği gecede, Zafer Dalgıç Orkestrası eşliğinde Ahmet Özhan, Ali Rıza Gündoğdu, Arif Sağ, Bedri Ayseli, Belkıs Akkale, Erdal Erzincan, Hülya Polat, Hüsamettin Subaşı, Latif Doğan, İzzet Altınmeşe, Onur Şan, Selahattin Alpay, Sümer Ezgü, Tuğrul Şan, Ümit Tokcan, Volkan Konak, Faruk Demir, Yavuz Bingöl, Davut Güloğlu ve Oktay Kaynarca sahne aldı.

Gecede bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kamil Sönmez 'in yanında olmak, benim için bir onur. Bu güzel gecede Türkiye'nin dört bir yanından şarkılar, türküler söylendi. Bu şu anlama geliyor; Kamil Sönmez ortak paydamızdır, Kamil Sönmez Türkiye 'dir; böyle bilinsin. Sanatçı aykırı bir kişidir çünkü geleceğimizdir. Eğer sanatçı rüzgara karşı yürüyorsa onun önünde hiçbir güç duramaz. Ama biz sanatçıları ezdik, gereken değeri vermedik, hapislere tıktık. Bu gece bizim ortak paydamız Kamil Sönmez. Ona bakınca hep gülen insani bir yüz görüyorum, şarkılarında hep insan sevgisini işlemiştir” diye konuştu.

Hastalığına rağmen programa katılan Sanatçı Kamil Sönmez ise, “Saz sanatçısı büyük dostlarıma, Sayın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk 'e ve belediye başkanlarına, bu geceyi düzenleyen bütün ekiplere ancak en güçlü alkışlarınızla teşekkür edebilirim. Bu hastalık sırasında iki şeye inandım; benim iki ailem var, biri Sönmez ailesi, diğeri de sizler hepiniz ve bütün sanat camiası” dedi.

Kaynak: İHA