Rahatsızlanarak Özel Bir Hastaneye Kaldırılan Kadın Hastaya Aynı Anda Mide Fıtığı ve Safra Kesesi Ameliyatı Yapıldı

Osmaniye'de rahatsızlanarak özel bir hastaneye kaldırılan kadına aynı anda mide fıtığı ve safra kesesi ameliyatı yapıldı.

Osmaniye'deki özel bir hastanede görevli Opr. Dr. Hüseyin Kayaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rahatsızlanarak yakınları tarafından hastaneye getirilen Nimet A'nın yaptıkları tetkikler sonucunda ameliyata aldıklarını söyledi.

Nimet A'ya mide fıtığı ve safra kesesi ameliyatını aynı anda yaptıklarını ifade eden yapmayı uygun gördüklerini belirterek, ''Kadın hastamızın safra kesesinde tümör yapan lezyonlar ve reflü hastalığı mevcuttu. Hastalığın sebebi de midedeki fıtıktı. Hastamızın normalde iki ayrı ameliyat olması gerekiyordu. Fakat biz aynı operasyonda hem safra kesesini opere ettik hem de mide fıtığını onardık'' dedi.

Kayaoğlu, hastanenin Genel Cerrahi Uzmanları Op. Dr.Hüseyin Kayaoğlu ve Op. Dr. Özkan Göğebakan, başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiğini ifade ederek, ameliyatın iki saat sürdüğünü ve aynı anda iki başarılı ameliyatı gerçekleştirdikleri için için çok mutlu olduklarını kaydetti.

Kapalı mide fıtığı ameliyatının Osmaniye'de ilk defa yapıldığına dikkati çeken Kadıoğlu, ''Osmaniye'de bu tür ameliyatları rutin hale getirerek hastaların başka illere gitmesini engellemek istiyoruz'' dedi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özkan Göğebakan da, reflü hastası olanların ameliyat olmaktan korktuğunu belirterek, erken teşhisin tedavide çok önemli olduğunu söyledi.

Reflü hastalığının ilerlemesi durumunda çeşitli sağlık problemlerinin oluşabileceğini kaydeden Göğebakan, hastalığın ilaçla veya ameliyatla tedavi edilebileceğini belirtti.

Ameliyatı yapan doktorlara teşekkür eden hasta Nimet A. ise ''Ameliyattan sonra iki gün hastanede yattım ve taburcu oldum. Şu an çok iyiyim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Operasyonda emeği geçen doktorlarıma çok teşekkür ederim'' dedi.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA